DeHardeTak_omslagfotoBam, Amersfoortse harde muziek op de kaart! De Harde Tak is een nieuw platform uit de koker van Joris Postulart en feitelijk een uitbreiding van Postulart Music. Met dat muziekbedrijf deed Postulart al management en boekingen voor onder andere Willem Wits, The Badger and the Bass en Jasper Mook. Met De Harde Tak vertegenwoordigt hij harde pappies bands als van de Popronde bekende Utrechtse rockers Rhinorino en de Haarlemse progpsychbazen van Schizoid Lloyd. Eerste focus ligt op The Apologist, dat net een nieuwe clip uit heeft en vrijdag (22-1) de EP presenteert in Fluor in thuisstad Amersfoort. Ook in het roster zitten hardcoreband Wolfer en garagepunkers Ego Dreams.

De Harde Tak gaat voor deze vijf artiesten de promotie van de muziek en de boekingen verzorgen. De roots van Joris Postulart liggen in de punkrock en metal, maar met zijn bedrijf was hij daar wat van afgedreven. Vandaar dat een terugkeer altijd lonkte, helemaal toen hij Nico Gude (boeker, technicus en producer) tegenkwam. Samen hebben ze de Harde Tak opgezet, waar binnen Gude verantwoordelijk wordt voor de boekingen van de bands.

Het eerste wapenfeit van De Harde Tak is de ‘Reanimate’ videoclip (hierboven) van The Apologist. Dat is meteen een voorproefje voor vrijdag 22 januari als de beukrockers hun nieuwe EP Emerge presenteren in poppodium Fluor. En er staat meer op stapel voor het platform in 2016: ‘Sexy stoner rock’n’rollers’ Rhinorino komen eind februari met een nieuwe plaat, gevolgd door Ego Dreams (begin maart) en Wolfer (medio april).

Een impressie van de stal:

Rhinorino – If Only:

Ego Dreams – Playing Dead:

Schizoid Lloyd – Avalanche Riders:Deel dit artikel