Apologies I Have NoneGrappig: Zit je net diep in de nieuwe Biffy Clyro, komt er van die kant van het Kanaal nog wat grootse, meeslepende ‘indie heartcore’ muziek aanzeilen. We draaiden Love & Medication van Apologies, I Have None gisteren al in de Nieuwe Muziek op Pinguin Radio en vandaag onderstrepen we nog eens waarom.

De groep uit Londen maakt enigszins vergelijkbare zin als de tot festivalheadliner uitgegroeide Biffy, in die zin dat het vanuit een pure en meer hardcore basis naar meer grootse rock gaat, inclusief emopathos en een toegankelijker songstructuur, maar met genoeg venijn en een erg prettig UK accent op de zangpartijen van frontman Josh Mckenzie (Morrissey anyone?). Op Bandcamp hoor je met Wraith ook het tweede nummer van Pharmacie (embed onderaan) en bestel je die plaat vast.

Apologies, I Have None komt op 26 augustus met tweede album Pharmacie op het Duitse Uncle M Music (hier vast te bestellen) en tourt in het najaar door ons land. Daarbij worden Sugarfactory, Amsterdam (15-10) en Dynamo, Eindhoven (16-10) aangedaan.
Deel dit artikel