Altijd garant voor een bizarre, intense en knalharde in-yer-face ervaring: de mannen van Enter Shikari. De UK post-hardcoregroep komt zondagmiddag even de Heineken (TTFKAG) verbouwen. Pak deze korte impressie van T In The Park er vast bij. Lekker opgebouwd met ook verrassend catchy samenzang ja. Maar Rou Reynolds heeft ook een beste brul paraat hoor. De band heeft net een hele toffe, geanimeerde clip uitgebracht voor There’s A Price On Your Head, waarin dat goed naar voren komt. Dat en de gevaren en geneugten van ‘tijdreizen met monniken’. Meer Lowlands? Check de NMTH-route.

There’s A Price On Your Head is al de derde single van The Mindsweep, het vierde album dat in januari uitkwam via Ambush Reality/PIAS. De Engelsen zijn niet zo stijlvast: die post-hardcore komt met elementen van metal, elektronica, trance, dubstep zelfs en in alle extreme gekte klinken politiek getinte, maatschappijkritische teksten door.

Wij zullen de eerste keer Enter Shikari niet snel vergeten: Op Eurosonic 2007 in dat altijd naar bier stinkende, verduisterde Mutua Fides/Vindicat studentenhol maakte de band een overweldigende indruk. Niet in het minst vanwege de fratsen van Reynolds en Rob Rolfe die zijn drumstel met z’n hoofd bespeelde.

Enter Shikari staat zondag (23-8) op Lowlands, om 16.50 in de Heineken en is ook te zien op bijvoorbeeld Sziget (12-8) en Pukkelpop (20-8). Lees ook: de NMTH-route door Lowlands 2015.

 Deel dit artikel