Dat lees je goed ja: opruiender dan Slaves wordt het dit festival niet. Dikke kans dat het ook niet veel rauwer en Britser wordt dan deze twee gasten uit Kent. Zanger-gitarist Laurie Vincent en drummer-zanger Isaac Holman maken scheurende punk met gemene bluesy garage en bijna rap-vocals, gebracht met die typisch Britse branie die Sleaford Mods ook kenmerkt. Met een vleugje The Streets en cocky arrogantie dus. Maar ook met rauwe, fuzzy gitaren. Erg tof tweede album dat Are You Satisfied? bovendien. Check de NMTH-route.

Ze beschouwen het zelf als debuutalbum en, zoals je wel vaker ziet bij bands die een hele snelle groei doormaken en dan bij een major tekenen, noemen de eersteling uit 2012 een EP. Sugar Coated Bitter Truth bevat niettemin negen prettig punkende tracks, die nog net wat harder razen en die je ook best even een spin kan geven. Het titelnummer heeft de nieuwe plaat gehaald als afsluiter. Begin 2014 stapte Virgin/EMI in en in januari dit jaar volgde een notering in de prestigieuze BBC Sound of 2015.

De band liet hier in april een verpletterende indruk achter op London Calling in Paradiso en ze mogen nu al de grote festivals doen: na Rock am Ring spelen ze ook op Pukkelpop, Lowlands, Reading/Leeds en Isle of Wight. Dat zal nog op de kleinere podia zijn, maar daar komt die explosieve muziek wel zo lekker tot haar recht. Prijsnummer Cheer Up London (“You’re dead already!”) is bovendien zo om te bouwen naar ‘Cheer Up Lowlands’, als de respons ’s middags nog wat tegen mocht vallen. Zeker weten dat die Charlie dan net zo kapot gaat als toen Trash Talk vanaf het podium over het strand van Lake Lowlands raasde.

Slaves speelt vrijdag 21 augustus om 16:20 uur in de Charlie. Kijk de nieuwe clip van Sockets hieronder en lees ook: de NMTH-route door Lowlands 2015.Deel dit artikel