Lost Bear - Inside The DragonAltijd goed voor een surprise (en een dolletje) die jongens van Lost Bear. Schudden ze ons op 1 januari van dit jaar wakker met ‘CRAAASH!’, nu vliegen de Utrechters terug met Boomerang Bolsjevic. Een nummer waar in 2 minuten, ondanks het semi-akoestische karakter, een hoop gebeurt en dat een beetje Radioheady aanvoelt. Spannend spul weer dus en een reminder dat Lost Bear dit najaar met de derde plaat komt, die op Tiny Room Records verschijnt en alvast Inside The Dragon gedoopt is.

Dubbel-LP Inside The Dragon is zoals we van de band gewend zijn zeer veelzijdig, echt een album dat het ene moment hectisch rockt, dan weer meer up-tempo stuwt met ragga-achtige dance (Craaash) en ook bedachtzame, meeslepende, freaky, folky, dwarse, ruwe en ronduit hardcore noisende momenten biedt. Een album afgetrapt met een Demonico In Rosso dat liefst dertig nummers telt, maar zoals de band zelf relativerend stelt: “Toch is ie net zo lang als bijvoorbeeld Blood Sugar Sex Magik hoor, dus het heeft alles in zich om ook een klassieker te worden.”

Precies. Wij hebben er alvast vertrouwen in. Evenals in: dat Lost Bear die plaat passend en intens gaat uitserveren op het podium. Dat gebeurt middels een voorstelronde op 17 september in dB’s, Utrecht. We hebben de avonturiers ook vast het wederom verrassende artwork ontfutseld, (zie bovenaan) Hieronder wat je al kunt voorluisteren van Inside The Dragon.
Deel dit artikel