presspic Lost BearEen nieuw jaar beginnen we graag met nieuwe muziek. Dat gebeurt met dank aan Lost Bear, een veelzijdig, soms wat zonderling gezelschap met leden van I Am Oak. Die eigenschappen gelden eigenlijk ook ‘CRAAASH!’: muziek en clip zijn wat zonderling, maar ook divers, fascinerend en nieuw. Het betreft meteen een voorproefje van het nieuwe album Inside The Dragon, dat later dit jaar op Tiny Room Records moet verschijnen.

De nieuwe video van Lost Bear biedt een blik op ‘een feestje volgens de wetten van de band’. Dansers Eline Karstens en Yorke Mulder-Bhangoo maken er in ieder geval een tikje bevreemdende, maar spannende affaire van. De video en het concept komen uit de koker van WAT EEN AAP!, die de clip opnam in Theater Kikker, Utrecht.

Meer tekst onder de video.

craaashMaakte Lost Bear aanvankelijk als zevenkoppige band een vorm van intense noise en indierock met geschreeuw en blazers, op ‘CRAAASH!’ komt het gezelschap heel wat lichter uit de hoek. In de eerste single gaan de Utrechters meer richting de licht geschifte dance van We Love People In Bearsuits, een ander project uit de koker van bassist Gino Miniutti. Wat kunnen we nog meer van die vijf jongens van Lost Bear verwachten? Een album dus in 2016. Naar eigen zeggen gaan ze uitpakken met een eclectische dubbelaar ‘vol lo-fi pareltjes, met invloeden uit de 60’s psych, noise, classic rock en (post-)punk’. We kunnen niet wachten op die derde plaat.

Dat komt mooi uit, want er is ook een b-kant van de single (treffend artwork rechts): Captain Salt is voor deze release uit een berg van ruim 150 (!) opgenomen nummers gekozen, ‘om ook een ander geluid te laten horen’. Die meer dwarse indie rock-kant hoor je hieronder. Volgens de groep wordt 2016 ‘het Jaar van de Beer’. De Chinese kalender beweert anders (aap), maar dat past de zelfbenoemde monkeypop-band ook prima.Deel dit artikel