Eurosonic Poster esns17 nmth stage (724x1024)De line-up voor het Never Mind The Hype netwerk- en showcase-event op ESNS is compleet! Eerder hadden we al de komst van Magnetic Spacemen en Grenadeers verkondigd en nu voegen we daar vier bands aan toe: Paceshifters, GOLD, The Charm The Fury en The Glücks. De NMTH-stage verrijst op donderdag 12 januari in De Kar, de beruchte kroeg in de minstens zo gereputeerde Peperstraat, middenin het Eurosonic-epicentrum dus.

‘Eierballs To The Walls’
We beginnen in de middag al met een netwerkevent (alleen toegankelijk voor delegates: mensen met seminarbandjes) dat ‘Eierballs To The Walls’ is gedoopt. Daar presenteren we tussen 16.30 en 19.00 uur al twee bands: Grenadeers en Paceshifters! Een fiks (stoner-) rockend, post-grungend en heavy middagje dus.

Tijd voor een happie en dan bouwen we De Kar meteen om voor het smerig rockende, grof beukende en totaal overweldigende avondprogramma. In de vier uur tussen 20.00 en 00.00 uur biedt het NMTH showcase-event evenzovele bands. Met Magnetic Spacemen, GOLD, The Charm The Fury en The Glücks hebben we zowel aanstormend als doorbrekend en gelouterd en vooral: live-acts die zich het afgelopen jaar bewezen hebben op de planken. Paceshifters, GOLD en The Charm The Fury (TCTF) komen in het voorjaar bovendien met nieuwe albums, het Amsterdamse TCTF tekende daarvoor onlangs bij Nuclear Blast.

Voor alle zes groepen geldt: Wij geloven dat jij ze zou moeten zien, zo goed zijn ze bezig en daarmee past de line-up wat ons betreft helemaal in de geest van het grotere showcase-event Eurosonic.

Om je dat nog wat extra in te peperen hebben we hieronder verse (tot redelijk verse) muziek van alle bands verzameld.

De vorige showcase van The Charm The Fury op Eurosonic loog er niet om, pfoe ging aardig los in Lola:

De nieuwe single No Shadow van GOLD:

Paceshifters – Davis live at Hedon:

The Glücks – Youth On Stuff album:

Grenadeers – Chasing the Stereotype EP:

Magnetic Spacemen – I don’t Wanna Grow Up:Deel dit artikel