The Sore Losers

The Sore Losers

Het Haagse Life I Live Festival heeft een groot deel van het programma bekendgemaakt en een goed deel daarvan rockt als een malle. Denk bijvoorbeeld aan Black Box Revelation, The Sore Losers, Bombay en Bewilder. De organisatie van het Koningsnachtfestival heeft een van de acht buitenpodia in de Haagse binnenstad helemaal gewijd aan rock: het Lange Voorhout-podium. Daar treden vijf bands aan: Naast de Belgische rockers Black Box Revelation en The Sore Losers komen ook Rats On Rafts, Breaking Levees en The Cavern.

Logisch verhaal dus dat NMTH het Lange Voorhout-podium support. Het Life I Live Festival is een gratis toegankelijk muziekfestival in hartje Den Haag. Op dinsdag 26 april 2016 viert het vanaf 19.00 uur de zesde editie van wat tot 2009 als KoninginneNach gold. Met jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers is Life I Live een van de grootste stadsfestivals van Nederland.

Daar hoort natuurlijk een brede programmering bij; van soul, funk, blues(rock), garage en punkrock tot singer-songwriter, jazz en dance. Daarvoor zijn artiesten als Spinvis, Sabrina Starke, Danny Vera, Janne Schra, Causes en Son Mieux gestrikt. Never Mind The Hype richt zich op het Lange Voorhout-podium en vertelt je waarom je daar een kijkje moet nemen dinsdag de 26e:

THE SORE LOSERS
Belgische rockband schoot eerst de niet te versmaden clip van Cherry Cherry op ons af, om vervolgens dat hele derde album los te laten. Skydogs is weer bij Excelsior verschenen.

BLACK BOX REVELATION
Black Box Revelation brak hier al aardig wat potten als veelbelovend bluesrockduo dat goed in de tijdsgeest van The White Stripes paste. Vorig jaar brachten Brussels blues- en psychrockers (zanger-gitarist Jan Paternoster en drummer Dries Van Dijck) vierde album Highway Cruiser uit.

RATS ON RAFTS
Rotterdamse post-punktrots Rats On Rafts mag inmiddels al een tijdje gelden als Nederlandse post-punktrots. De band werd internationaal opgepikt door Fire Records en hun Tape Hiss is simpelweg hét Nederlandse album dat je in 2015 gehoord moest hebben. De liveshow is daarbij alleen maar beter en dwingender geworden.

BREAKING LEVEES
Breaking Levees was niet voor niks een van de acts die we volgden tijdens de Popronde. De Amsterdamse psychbluesers maakten de laatste shows veel indruk. Ze waren al even met producers Henk Jonkers (Hallo Venray) en Jan Schenk aan de debuut-EP.

THE CAVERN
Goede zaak dat er ook ruimte is voor Haags talent op het Lange Voorhout-podium en helemaal terecht als je bedenkt dat het The Cavern betreft. De alternatieve rockers lieten zich ook zien op de Popronde en gooiden er ook een debuut-EP uit waarvan je hier The Lighthouse ziet.

Meer over de line-up en andere informatie vind je op www.thelifeilive.nlDeel dit artikel