LAN L.A.N.Nee, het is geen computernerdmeeting deze LAN-party. L.A.N. staat ook hier voor Local Area Network, maar komt uit de koker van Subbacultcha en richt zich op ‘de ondergrondse Nederlandse muziekscene’. De party is op 12 december in OT301, Amsterdam en eerst deze donderdag (19 november) al aan met een L.A.N. showcase op Le Guess Who? in Utrecht. Rats On Rafts, Dollkraut, The Homesick, Torus, HOEK en Torii staan dan vanaf 19.00 uur in EKKO. Het feest op 12 december is de opvolger van The Sound Of The Dutch Underground, die begin 2013 de Melkweg rockte.

Local Area Network dus. Muziek- en kunstplatform Subbacultcha zit er weer achter en probeert ditmaal met een campagne een breder draagvlak te creëren. In normaal Nederlands: L.A.N. moet geen eenmalig feestje worden, maar je het hele jaar bij de ondergrondse les houden. Daartoe is onder meer L.A.N.scape gelanceerd, een ‘uitvouwbare netwerkkaart’ die permanent in ontwikkeling is en ‘de Nederlandse underground weer moet geven met een netwerk van tientallen acts die elkaar hebben beïnvloed’. Prachtidee, hoewel de uitvoering vooral qua leesbaarheid nog wat afstemming behoeft.

Rats On Rafts

Rats On Rafts

L.A.N. party 1 & 2
Terug naar 12 december wanneer de campagne het hoogtepunt bereikt via de L.A.N. Party (€ 10,- vvk, € 12,- aan de deur, Subba-leden gratis entree). De OT301 is open van 19:00 tot 03:00 uur en wel voor de volgende acts: Rats on Rafts, Dollkraut, Das Ding, The Homesick, Robert Bergman, Blue Crime, Amber Arcades, Waterlelyck, Bonne Aparte, Those Foreign Kids, Nancy Acid en The Lumes. Very heavy, alternative, deviant & NMTH approved indeed! En de organisatie belooft ook nog meer namen.

Deze week dus al een mooi voorproefje op Le Guess Who?, het Utrechtse festival waar ook zoveel Nederlands talent te zien is. Bijvoorbeeld op zaterdag op Le Mini Who? en donderdag op Club 3voor12 Utrecht in dB’s, die beide gratis te bezoeken zijn. Om EKKO donderdag binnen te komen heb je wel een LGW-dagkaart of passe-partout nodig, tenzij je lid bent van Subbacultcha. Het vierdaagse Le Guess Who? is het met een onwaarschijnlijk rijke programmering sowieso waard en in EKKO krijg je onder meer de Rotterdamse post-punkers Rats On Rafts, Dokkumer dreampunk-talenten The Homesick (die we beiden graag op Noorderslag zouden zien) en de eigenwijze lo-fi elektronica-tovenaar Dollkraut met live-band.Deel dit artikel