Bruut goed nieuws uit kamp Komatsu: de Eindhovense beulen hebben getekend bij Heavy Psych Sounds Records. Door de deal komt het volgende album van Komatsu ‘begin 2021’ uit op het Italiaanse heavy kwaliteitslabel. De presale voor Rose of Jericho, de vierde langspeler van de band, start op 22 oktober. De plaat zal negen nieuwe nummers bevatten, die – zo belooft het viertal – je ‘meenemen op een nieuwe trip van zware stonerverhalen en groove-gevulde songs’. Rose of Jericho is opgenomen en geproduceerd in eigen stad met Peter van Elderen (ex-PPSR, Tankzilla) en gemasterd door ‘geluidsgoeroe’ Pieter Kloos in The Void Studio.

Komatsu in Hedon, foto Maron Stills

De laatste plaat van Komatsu, A New Horizon, kwam in september 2018 uit bij het eveneens Italiaanse Argonauta Records. Een goed verhaal over die plaat, vergezeld van het titelnummer, lees je hier.

Heavy Psych Sounds?
Heavy Psych Sounds Records wordt gerund door Gabriele Fiore, zanger-gitarist van de Romeinse stonersludgeband Black Rainbows. De labelstal herbergt vele geestverwante bands als Brant Bjork, Nebula, Yawing Man, Duel, Ecstatic Vision, Lords Of Altamont en… Palm Desert-baas Nick Oliveri, waarmee Komatsu een meer dan goede band heeft. Het label organiseert Heavy Psych Sounds fests door heel Europa en streek met dat concept ook neer in het Deventer Burgerweeshuis, waar NMTH al van twee geslaagde edities mocht proeven.

‘A match made in riff filled heaven’ wat ons betreft en we kunnen niet wachten op de eerste geluiden van de nieuwe Komatsu. De albumreleaseshow van de Eindhovense geweldenaren staat voor nu gepland op vrijdag 15 januari in de Effenaar. Een dampende liveshow van de mannen zou onderhand ook meer dan welkom zijn.

Komatsu op Heavy Psych Sounds Fest in Burgerweeshuis, foto Jan Peter Jansen

Komatsu in Burgerweeshuis, foto Jan Peter JansenDeel dit artikel