KnarsJawel, nog voor Dumpert zie je de schokkende beelden van de moord op BN’er Harry Piekema hier op NMTH. De beroemde ‘supermarktmanager’ heeft wel eerst het bloed onder de nagels van de bandleden van KNARS getreiterd. Met een titel als Blood On My Mind hebben we niettemin het donkerbruine vermoeden dat hier van voorbedachte rade sprake is. Dat geeft Martijn Holtslag, frontman van de Deventer crossover-band ook ruiterlijk toe: Hij schreef het nummer uit frustratie over zijn voormalig werkgever. “Twee jaar geleden werkte ik in een administratieve functie voor een groot bedrijf. De leidinggevende op de afdeling was manipulatief, kleinerend en seksistisch.”

Een plannetje om met twee collega’s bewijs te verzamelen, kwam als een boemerang terug, “waarna hij ons met een ‘oprotbonus’ heeft ontslagen”. Ouch. Alle reden om wat recht te zetten dus. Holtslag dacht voor de rol van manager meteen aan Piekema en laat weten dat het ‘duistere karaktertrekje in de rol’ de acteur ‘wel aansprak’. De frontman krijgt bij zijn actie steun van zijn band KNARS, in een vroeger leven Knarsetand genaamd, die hiermee meteen de nieuwe single lanceert.

Blood On My Mind laat een agressieve mix van breakbeat en punk horen, helemaal in lijn met de nieuwe richting van de Deventer formatie. De single komt van de plaat From the Madhouse, die vanaf 5 oktober in de winkels ligt. De albumrelease vindt dezelfde vrijdagavond plaats in poppodium het Burgerweeshuis te Deventer. Facebook-event hier. Eerder kwamen al meer singles los, die allemaal op Spotify te vinden zijn.Deel dit artikel