The Gories‘Ehm ja, hadden jullie niet onlangs gemeld dat New Bomb Turks, Meatbodies en Girl Band Kliko Fest 2017 headlinen?’ Ja, we geven het grif toe, we dachten met die bevestigingen toch wel de grootste klappers op de line-up gehad te hebben. Maar de posterontwerper kan weer aan het werk, want het affiche dikt verder uit met de bevestiging van The Gories. Dat alles en meer dus op zaterdag 15 juli in Patronaat te Haarlem.

The Gories?
The Gories is een van de vuigste en beruchtste producten uit de rijke Detroit garagerock-scene. Het powertrio begon in 1986 en was een van de eerste van de garage-golf in de eighties die blues (en punk) integreerde in het geluid en dat werkte als een malle. Volgens Jack White (die een single en een live-album van de band op zijn Third Man Records uitbracht) moet je Gories ‘in dezelfde invloedrijke context zien als the Velvet Underground en the Cramps’.

Ook met releases op klassieke labels als Sub Pop, Crypt en In The Red Records maakte Gories naam. De groep stopte er in 1993 mee na een Europese tour, waarna zanger-gitarist Mick Collins met The Dirtbombs verder ging, terwijl Dan Kroha (ook zang en gitaar) The Demolition Doll Rods. In 2009 keerden zij echter terug voor een hereniging met drumster Peggy O’Neill. The Gories liet zich live ook meteen sterk zien, op een met New Bomb Turks, Oblivians en Turbonegro bijzonder sterk bezette editie van Sjock Festival.

Ook sterk bezet is de komende aflevering van Kliko Fest. De line-up is met de toevoeging van The Gories rond:
New Bomb Turks, The Gories, Meatbodies, Girl Band, La Muerte, Cocaine Piss, Fifty Foot Combo, Viagra Boys, Bob Log III, The Cavemen, Sheesham, Lotus & Son, The Skidmarks, Low Point Drains, Bartek en The Jerry Hormone Ego Trip.

Kliko Fest 2017
Zaterdag 15 juli
Patronaat Haarlem
Facebook-eventDeel dit artikel