Meatbodies, foto Kim Balster

Chad Ubovich van Meatbodies op Paaspop, foto Kim Balster

Weer twee nieuwe namen voor de toch al aanzienlijke poster van Kliko Fest: Meatbodies en Girl Band komen als co-headliners op zaterdag 15 juli naar het Patronaat in Haarlem. Kliko Fest? Ja, dat is het fijne garagerock (en aanverwanten) festival dat Patronaat al een tijd in Haarlem organiseert, gegarandeerd een van de beste plekken en kansen om in Nederland in één klap een hoop goede garagebands te zien. We schilderen het plaatje even af voor je: Voor € 25,- zie je ook de Amerikaanse punkrock-veteranen New Bomb Turks (geen Erdogan-materiaal, verzekeren we je vast), La Muerte, Cocaine Piss Fifty Foot Combo uit België, de Zweedse Viagra Boys, held Bob Log III (USA), The Cavemen uit Nieuw-Zeeland en klassieke tot aanstormende Nederlandse bands als The Skidmarks, Low Point Drains, Bartek en de Egotrip van Jerry Hormone.

MEATBODIES
Meatbodies? Jazeker, de band van Chad Ubovich (ook bekend van Fuzz en Mikal Cronins band) die in 2014 zo’n beetje de beste garageplaat van het jaar maakte. De zelfgetitelde langspeler was ook fuzzy en hard, maar had nog net wat sterkere liedjes dan bijvoorbeeld de Fuzz die Ubovich met Ty Segall en Charles Moothart neerlegde. Dit jaar lag er zomaar een nieuw album en wat blijkt: op Alice trekken de Meatbodies die lijn helemaal door. Sensationele liveband ook, zo zagen we onder meer op Where The Wild Things Are, Paaspop en in Bitterzoet.


GIRL BAND
Girl Band? De Ieren hebben geen girls (on stage althans) en mogen ook meedingen naar die ‘sensationele, opwindende liveband’ titel. De groep daverde door en over festivals als Eurosonic en Best Kept Secret en liet ook met een serie clubshows hier een spoor van vernielende indrukken achter. Het metier van Girl Band ligt meer in de genadeloze noiserock en is op album Holding Hands With Jamie zeer op smaak, maar niet dusdanig dat het je voorbereidt op wat je live te verstouwen krijgt.

Kliko Fest 2017
Zaterdag 15 juli
Patronaat Haarlem
Facebook-event

kliko fest 2017 v1Deel dit artikel