KINGeen half werk van Kin inderdaad. Het was even wat rustiger rond de Groninger shoegaze/post-rockformatie zo dachten we, maar het viertal stak die tijd in de opnames van een hagelnieuwe EP. Dumb Shock Cinematic komt deze zaterdag 8 oktober uit en wel op een fraaie roze cassette in gelimiteerde oplage. Presentatie dezelfde avond bij Lepel Concerts in De Gym, Groningen met The Sweet Release of Death, het noisy trio uit Rotterdam dat net een beste tweede plaat af heeft (helemaal onderaan te beluisteren). Tegelijkertijd is hier (net daar boven) een nieuwe video voor Old Friend, een van de nummers van Kins laatste plaat SlowTV.

Dumb Shock Cinematic is nog dit jaar opgenomen met Klaas Pot in de No Pussy Blues Studio, waar Kim R. Foster, Maike Doornebosch, Peter Blokzijl en Jouke van der Krieke vijf dromerige, filmische tracks vastlegden, die af en toe fijntjes richting meer shoegaze noise schieten. De EP is een voorproefje van het album dat de Groningers alweer in het voorjaar willen uitbrengen. Gaat lekker daar in Groningen! Wij zeggen: Ga zaterdag in De Gym deze twee spannende nieuwe bands spotten voor de prijs van slechts twee biertjes.

De nieuwe video (nog van het album SlowTV)

De tweede langspeler van The Sweet Release Of Death uit via Subroutine/Katzwijm staat op de Luisterpaal:Deel dit artikel