The Sweet Release Of DeathHet titelloze tweede album van The Sweet Release of Death ligt er helemaal klaar voor en wij rennen vast rondjes in wrede anticipatie. Die wordt ernstig verzacht doordat we je vandaag het tweede geluid van die plaat kunnen aanbieden. Post – Everything zou een verwijzing kunnen zijn naar hoe de stadgenoten van GOLD hun muziek omschrijven, maar waarschijnlijk zit er iets veel slimmers achter. Nog belangrijker: Het nummer is een soort shoegaze noise slow-burner die ons in nog geen 3 minuten naar ‘eternal bliss’ voert en zelfs het gemis van Space Siren een beetje verzacht.

Het eerste goed noisende nieuws was in juli al over het web gevlogen, na een gevleugelde primeur van Smutek (luister onderaan) bij het onvolprezen Ominous Crow Caw (dearly missed). Nu scheppen we er nog wat feiten en goede berichten bovenop. De Rotterdamse band nam die tweede langspeler op in de Next to Jaap-studio in Voorhout met producers Tammo Kersbergen (I Am Oak) en Floyd Atema (Herrek) en brengt de release begin oktober (volgende week dus al!) uit op Subroutine/Katzwijm.

Toefje erop: er komen volgende week liefst drie releaseshows: waarmee de Randstad tweemaal mag juichen en het hoge noorden eenmaal. In OT301 en Rotown is de uitstekende post-punknoiseformatie The Lumes erbij als support en dan krijg je er in Amsterdam nog de fijne lokale moonpop/psychfuzz-groep Blue Crime en Deutsche Ashram (het nieuwe project van Ajay Saggar van King Champion Sounds/The Bent Moustache) bij, terwijl Rotterdam getrakteerd wordt op de schone zwartgalligheid van Marc van der Holsts De Avonden. In Groningen zit je ook goed met een extra optreden van dreampop/shoegaze post-groep KIN. Alle data vind je onder de muziek en na al dat gezever is het daar onderhand ook wel tijd voor.


Shows:
6 oktober – OT301, Amsterdam w/ The Lumes, Blue Crime, Deutsche Ashram
7 oktober – Rotown, Rotterdam w/ The Lumes, The Avonden
8 oktober – de GYM, Groningen w/ KINDeel dit artikel