Als je band bestaat uit (ex)leden van onder andere Antillectual, Bismut, Bandito en Through the Struggle, dan roept dat al de nodige verwachtingen op. Maar toen Kelsey ook nog eens een exclusieve livesessie op onze digitale deurmat gooide, waren we wel heel benieuwd. De Nijmegenaren omschrijven zich als een collectief van vrienden met een gedeelde passie voor chaotische en tegendraadse muziek. En gezien de hierboven genoemde bands in het metal, hardcore en punkstraatje opereren, klinkt dat voor ons als heerlijke herrie in de oren. Daarom primeuren we vandaag exclusief de allereerste track van deze wildebrassen, live opgenomen in Klaverland Studio.

En potverdorie, wat laat Kelsey een nu al explosieve bak hardcore horen met Paradigm Discourse! Het nummer komt van de opkomende ep Dead Aesthetic, die bestaat uit vier songs, opgenomen op een zaterdag in november. Compleet gestript van een metronoom, begeleidingstrack of overdubs, raasde Kelsey de ep in elkaar. Niet de meest naadloze productiewaarden dus, maar zoals de band zelf aangeeft, barst het juist van een chaotische, natuurlijke sound, gelijk aan een liveshow. Luisterend naar de track zelf, kun je bijna spreken van hardcore deluxe, dankzij atmosferische intermezzo’s, keyboardfoefjes en gitaarmelodieën. Diezelfde tegendraadsheid zie je terug in de video zelf, dankzij een hyperactieve performance die ons doet verlangen naar een live kennismaking. Dit belooft wat! Bekijk die livesessie hieronder, exclusief bij NMTH:

Paradigm Discourse komt van de opkomende live ep Dead Aesthetic en is opgenomen in Klaverland Studio. Blijf op de hoogte van Kelsey nieuwtjes via Facebook.

 Deel dit artikel