high-on-fire-luminiferousNog altijd fier in de Top 3 van ons concept jaarlijstje: Luminiferous van High On Fire. Wat een beest van een zevende album leverden de Amerikaanse stoner/sludge-bazen af. Nu had Matt Pike met Sleep de lijnen van het genre al uitgezet en had High On Fire ons ook al veel harde lessen geleerd, maar de door Kurt Ballou (Converge) geproduceerde nieuwe plaat ging toch behoorlijk next level.

Hierbij een kans om dat allemaal voor nop aan den lijve en thuis optimaal te ervaren: jij kunt twee tickets voor de show op vrijdag 6 november in de Melkweg winnen + album Luminiferous. Vertel ons op contact@nmth.nl wat jij het beste nummer op Luminiferous vindt en waarom. Stuur je antwoord voor woensdag 4 november 12.00 uur!

We schreven eerder al dat Luminiferous gevarieerder is dan de vorige langspeler. Vanaf de niets ontziende opener The Black Plot zijn meteen een aantal zaken duidelijk: het tempo ligt dankzij drummer Kensel onmenselijk hoog, er is aanzienlijk meer ruimte voor tempowisselingen (en acute breaks) en Pike heeft z’n vocale arsenaal uitgebreid. Gaandeweg trapt de band het gaspedaal steeds verder in, sommige tracks gaan van heavy richting speed en trash metal.

Op deze zevende plaat gaat High On Fire van hardcore metal, als een op hol geslagen Motörhead, tot slepende sludge en de meer melodieuze aanpak van een Mastodon. Bedenk daarbij dat de Amerikanen weer patent hebben op superieure stonerriffs en minutieus machinaal drumwerk en dat Pike zich vocaal flink ontwikkeld heeft en je hebt een verdomd indrukwekkende langspeler in handen.

Lees er meer over in de recensie en ga die band zien! Lukt het niet in de Melkweg (6-11), zorg dan dat je vrijdag 13 november in Vk* te Brussel bent of zaterdag 21 november op Speedfest in Eindhoven.Deel dit artikel