SULTAN. op Popronde Rotterdam, foto Jessie Kamp

Cloudsurfers

Huh, maar Popronde is toch pas in september weer? Jazeker, maar om 2022 extra goed in te knallen is Popronde op het geniale idee gekomen met terugwerkende kracht de helaas gecancelde Poprondes in te halen! Het was namelijk flink balen toen de zoveelste lockdown van kracht ging in november, met zowel het Eindfeest als diverse andere Poprondes die in het water vielen. Met gestage versoepelingen komt er eindelijk weer leven in de culturele sector, met een steeds vollere concertagenda en het glorieus heropenen van menig muziekhonk. En waar kun je dat beter vieren bij Popronde, een festival geknipt voor bands in intieme zaaltjes, vanaf vandaag 31 maart tot en met zondag 3 april? Door de nasleep van corona iets anders: je betaalt namelijk 5 euro voor een ticket, waarmee je de hele dag bands kunt zien. En als corona zich een beetje gedraagt na de zomer is het weer als vanouds gratis. Maar goed, het mooiste is: een gezond deel valt onder onze gruizige, heavy NMTH Talentselectie. Voor het gemak stippelen we hieronder alle moshroutes voor je uit, dus koop je tickets hier en pak je notitieblokje er maar vast bij…

The usual suspects met o.a. The Desmonds, Cloudsurfers en SULTAN.
Je merkt wel echt dat sommige bands bijna alle Poprondes afgaan. Zo zijn de garagepunkers van Cloudsurfers te zien in Delft, Enschede en Deventer. Daarnaast kun je eveneens genieten van SULTAN. (check hun erg gave livesessie verderop in dit artikel), The Desmonds en Hey Team. Laatstgenoemde heeft wel te kampen met overlapping: in Enschede met The Ballet Bombs, in Deventer met The Desmonds.Keuzes maken dus! Tickets voor Deventer scoor je hier, Enschede schaf je hier aan.

Soepele routes in Delft en Meppel
Verreweg de meest soepele route loop je in Delft, daar onderga je een vierdubbele klap op de kaak met Minor Citizen, Kalaallit Nunaat, Deveron en Cloudsurfers, zonder overlapping! In Meppel is dat niet veel anders. Daar volgen SULTAN., Cashmyra en The Desmonds elkaar perfect op, met als toegevoegde bonus alledrie op een andere locatie, wat de charme is van een goede Popronde. Verder nog aanraders: toch nog een metalband op de planning! Motherfucking Changing Tides komt Walhalla in Deventer omverblazen. Haal nu je tickets voor Delft en Enschede, en warm alvast op met onze geüpdatete NMTH x Popronde playlist:


TIJDSCHEMA’S

Popronde Delft
Donderdag 31 maart

NMTH Route:
18:00 Minor Citizen – Rondvaart Delft, Koornmarkt 113
20:00 Kalaallit Nunaat – Koornbeurs, Voldersgracht 1
21:15 Deveron – Koornbeurs, Voldersgracht 1
22:30 CLOUDSURFERS – Koornbeurs, Voldersgracht 1


Popronde Enschede 
Vrijdag 1 april

NMTH Route:
21:15 The Ballet Bombs – Sickhouse bioscoopzaal, Stationsplein 1A
21:30 Hey Team – Stanislaus Brewskovitch, Stadsgravenstraat 59
23:00 CLOUDSURFERS – Stanislaus Brewskovitch, Stadsgravenstraat 59
00:00 SULTAN. – Sickhouse bioscoopzaal, Stationsplein 1A


Popronde Deventer
Zaterdag 2 april

NMTH Route:
19:15 CLOUDSURFERS – Burgerweeshuis Café , Bagijnenstraat 9
22:00 Hey Team – De Hip, Brink 21
22:15 The Desmonds – Burgerweeshuis Café, Bagijnenstraat 9
23:15 Changing Tides – Walhalla, Achter de Muren-Zandpoort 20


Popronde Meppel
Zondag 3 april

NMTH Route:
17:15 SULTAN. – De Kansel, Grote Kerkstraat 20
18:30 Cashmyra – De Muziekcoöperatie, Steenwijkerstraatweg 10
20:00 The Desmonds – Clouso, Zuideinde 25Deel dit artikel