Tony Clifton @ Popronde Eindfeest, Rick de Visser

Tony Clifton @ Popronde Eindfeest, Rick de Visser

Zo! Na 42 Poprondes, en een ferm en veel te gezellig slotakkoord in de Q-Factory zit het er zomaar weer op. Niet getreurd, want de inschrijving voor Popronde 2018 gaat al bijna weer los (doorgaans op 1 december) en gelukkig hebben we de berg aan gouden, gruwelijke, pijnlijke, rock ’n roll, hilarische, schunnige, vertederende en vooral rockende herinnerinhgen nog. En de foto’s natuurlijk! Zoals deze van Rick de Visser, die naast zijn werk als fotograaf voor Popronde en Never Mind The Hype ook nog eens Popronde Deventer organiseert. Maar dat terzijde.

Dit is niet de eerste foto van Tony Clifton en met reden: de drie jongens uit Haarlem zijn namelijk hartstikke tof, zoals je al zag tijdens de Popronde Tankstation Kookshows. Linkshandige gitarist in leren broek, zingende drummer, en zo uit Together PANGEA weggelopen stuiterende bassist zijn sowieso +3, en daarnaast is de muziek dat ook: opzwepende garagerock met een flinke partyfeel en dosis punk. Enerzijds plezier maken met die stevige gitaarmuziek en tegelijkertijd nog lekkere pakkende nummers schrijven als ‘Together’, ‘XTC’ en ‘All You Gotta Do’, vandaar de Together PANGEA referentie dus. Ze deden liefst 19 Poprondes (mede namens NMTH) en we zagen de blagen al eerder in onder meer Nijmegen en in Hilversum: check de impressie van Tony Clifton, Voltage, Jagd en CAMP HIGH GAIN op de NMTH-stage in The Skiff onderaan deze post!

Het schijnt dat ze nog niet voor Noorderslag geboekt zijn, maar het gaat links- of rechtsom sowieso wel goed komen met Tony Clifton. Houd ze in de gaten! Dat kun je met fotograaf Rick de Visser ook doen, en wel via zijn nieuwe site foticoon.nl.Deel dit artikel