Mexican Surf op Popronde Breda, foto Sharon & Maureen Photography

Mexican Surf op Popronde Breda, foto Sharon & Maureen Photography

Is het al tijd om terug te blikken op een wederom sterk Popronde-seizoen? Eentje met toch weer een flink stel verrassingen, ja ook binnen de 27-voudige NMTH-selectie werden we meermaals positief verrast, en ook een aantal fijne nieuwe locaties en rondes. Maar nee, dat is het nog niet helemaal, want zaterdag wacht in Q-Factory nog Popronde Amsterdam aka de gruwelijke Popronde eindbaasfissa. Ook daar hebben we weer acht NMTH-acts in de strijd: Korfbal, Jagd, Charlie & The Lesbians, Tony Clifton, Grim Tim, Mantra, Yasmine en The Hazzah en er spelen nog veel meer toffe acts uiteraard. Check die line-up hier en trek je plan, dan zien we je daar.

Wat die line-up niet verraadt is dat dit ook je kans is om al die Popronde-helden IRL te ontmoeten: Van opperbaas en selectiegoeroe Mischa, medeoprichter Bas tot razende marketing- en social media-duizendpoten Chris en Tim, geluidstovenaar Martijn, vele andere medewerkers, vaak op vrijwillige basis of voor een habbekrats tomeloze inzet leverend, zoals alle coördinatoren van de 41 steden en wat te denken van fotografen als Denise, Rick en het vliegende zusterduo Sharon & Maureen Photography? Die laatste zijn ook verantwoordelijk voor deze foto van Mexican Surf op Popronde Breda afgelopen donderdag, in poppodium Mezz die – zoals je ziet – voor de gelegenheid in NMTH-stage was omgedoopt. Terecht, want later zouden Charlie & the Lesbians en Kitty Kitty Tuna er ook optreden. Daarmee zijn meteen drie positieve verrassingen van dit Popronde-seizoen genoemd.

Mexican Surf zagen we voor het eerst op Popronde Eindhoven in actie en dat was meteen raak. Opvallend is hoe de Ossche garagerockers er bovenuit weten te steken in een toch overvol veld vol garagerockacts (en dan doelen we niet alleen op de Popronde). In Aloys ging dat ongeveer zo: “Opvallend jong publiek heeft zich hier verzameld om met de groep een feestje te bouwen en dat zie en voel je aan de uitgelaten sfeer. De Ossche formatie speelt die garage redelijk strak, bevlogen en vooral met de nodige en hooggewaardeerde gekte. In een Popronde-selectie tjokvol garage-acts zitten zij voorlopig het meest aan de ruige Ty Segall-kant, lekker die partyvibe en punkfeel erin, terwijl een zekere Growlers mezcal-madness er ook vanaf druipt. De gekte komt zeker ook van de performance van frontgozer Jules Trum, die de vloerruimte van Aloys ook al ten volle benut met de nodige Jagger-swagger.”

Niet op het eindfeest, wel op een toffe party bij jou in de buurt binnenkort en misschien wel op Noorderslag? Voorlopig niet, maar we breken hierbij een dikke lans! Oh en tot zaterdag he.Deel dit artikel