Inmiddels heeft menig lezer vast al van de situatie bij Holy Roar Records gehoord. Een maand na het uiteenvallen van Burger Records, zijn er ook bij Holy Roar beschuldigingen van seksueel misbruik aan het licht gekomen. Specifiek gericht tegen Alex Fitzpatrick, CEO en oprichter van het vermaarde label dat onder andere OHHMS, Rolo Tomassi, Møl en Svalbard in het huidige roster heeft zitten. Om wat overzicht te krijgen in deze situatie, die inmiddels heeft geleid tot het vertrek van diverse bands en werknemers, zetten we alle informatie even op een rij.


Maandag 7 september: beschuldigingen Fitzgerald
Het begint op maandag 7 september met een dubbel statement van Instagram accounts @motherofpearl en @dnlrkg. Beide verhalen beschrijven de relatie met Fitzgerald, iemand die volgens de slachtoffers seksueel agressief, dwingend en handtastelijk is. In beide gevallen resulteert dit volgens hen in stalking, bedreiging en zelfs verkrachting ondanks dat ze herhaaldelijk hun grenzen hebben aangegeven. Beide slachtoffers roepen de bands en het team van Holy Roar Records op om Fitzgerald aansprakelijk te stellen.

Statements slachtoffers:

Statement @dnlrkg en:


Dinsdag 8 september: het vertrek van Svalbard en Rolo Tomassi
Binnen 24 uur na deze Instagramposts laat post-hardcoreband Rolo Tomassi weten te breken met Holy Roar Records en Fitzgerald. Dit wordt al gauw gevolgd door post-metallers Svalbard, waarbij ze aangeven dat hun album When I Die Will I Get Better? niet meer uitkomt via Holy Roar, en dat ze op zoek zijn naar alternatieven. Later op de dag kondigen ook Holy Roar-teamleden Justine, Sam en Wil hun vertrek aan. Tevens geven ze aan dat Fitzgerald zelf ook met een statement komt. (Justine Jones is de frontvrouw van Employed to Serve)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SVALBARD (@svalbard) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rolo Tomassi (@rolotomassiband) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Holy Roar (@holyroarrecords) on


Woensdag 9 september: statement van Fitzgerald
Na het vertrek van meerdere bands, waaronder Møl, Ithaca, Slow Crush, Boss Keloid en Ithaca, komt Fitzgerald met zijn eigen statement via de Holy Roar Instagram. In dit statement geeft hij aan dat de beschuldigingen vals zijn, en dat hij wettelijke stappen gaat ondernemen om zijn naam te zuiveren.

Dit zal ongetwijfeld niet de laatste update zijn rond Holy Roar Records en deze nare zaak. NMTH belooft sowieso de bands uit dit roster te blijven volgen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Holy Roar (@holyroarrecords) onDeel dit artikel