‘De NMTH-route door Grauzone Dark Paradise 2021’ hadden we ook kunnen koppen, want een duister feestje en een paradijs voor de gretige en experimentele ontdekker, dát is het. Het is daarnaast sowieso verdomd goed nieuws dat het Haagse festival doorgaat! Vond de 7e Grauzone-editie nog – vlak voor de pandemie – traditioneel plaats in het lokale podium Paard, Grauzone 2021 is een streamevent, wat je ook wel een ‘hybride festival’ mag noemen. De acts treden namelijk wel op locatie op, en jij kan daar online gewoon bij zijn. Daarvoor is een eenvoudig en sympathiek pay-what-you-want-systeem opgetuigd.

–> Aanmelden en doneren kan via de Paard-website
–> Meer info over o.a. de line-up op Grauzonefestival.nl

Belgische focus + NL surprises
Er is een speciale Belgische focus die echt veel schoons biedt, zo levert Amenra een nu al bijzondere akoestische set met songs van het nieuwe Nederlandstalige album De Doorn (25 juni uit). Daarnaast ben je zot als je (Whispering) Sons niet sowieso checkt, doet Amenra-frontman Colin van Eeckhout ook solo dingen als CVHE en is er met Siem Reap nog een soloproject, met een mysterieus tintje van Gilles Demolder (Oathbreaker/Wiegedood). Uit eigen land raden we sowieso post-punks Global Charming. luitist Jozef van Wissem en psychkrauters Spill Gold aan. Surprise! Er is ook nog een nieuwe NL spacerock/kraut-supergroep te zien: 4B2M met 2 sets broers (Hieltjes en Hueting) uit De Staat, Jo Goes Hunting en Go Back To The Zoo/St.Tropez. Nu al ‘happening’.

Grauzone programmeert ook buiten de Benelux. Zo zijn we erg benieuwd naar Luis Vasquez (van The Soft Moon) en helemaal veelbelovend is de Japanse collaboratie van leden van Bo Ningen x Kikagaku Moyo, die speciaal voor het festival songs heeft gecomponeerd en voor het eerst (en laatst?) optreedt in deze formatie. En dan is er uiteraard nog veel meer te ontdekken. Go check it out at grauzonefestival.nl.

NMTH-route Vrijdag
– SONS
– CVHE
– Luis Vasquez (van The Soft Moon)
– Whispering Sons
– Tomo, Go & Kohei (Bo Ningen x Kikagaku Moyo)
– Jozef van Wissem
– Siem Raep (oa Wiegedood)

 

NMTH-route Zaterdag
– Global Charming
– 4B2M
– Spill Gold
– Amenra (acoustic)

Op Grauzone 2021 worden ook meteen de eerste namen voor Grauzone 2022 aangekondigd (en gaan de early bird-tickets in de vvk). Voor die 9e editie verhuist het festival weer terug naar de vertrouwde maand februari: vrijdag 21 en zaterdag 22 mei 2021.Deel dit artikel