Coppersky: foto Gertjan van der Loo

Bloedbroeders COPPERSKY, foto Gertjan van der Loo

Green Lizard COPPERSKY_dec2017De muzikale versie van Band of Brothers is hier: Green Lizard en Coppersky gaan samen op een ‘Brotherhood Tour’. Beide gitaarbands herberg(t)en drie broers en de Amsterdammers en Utrechters hebben nog verder ook gemeen dat ze heavy rocken met de nodige bezieling en emotie. Tijdens de Brotherhood tour beloven ze dat de bloed, zweet en rock dubbeldwars van de planken zal spatten. Dat kun je aan den lijve ervaren in december, wanneer Winston Kingdom, Amsterdam, Extase in Tilburg en het Utrechtse dB’s worden aangedaan. Je vindt alle data onderaan.

GREEN LIZARD
Grunge en hardrockers Green Lizard drukten vanaf medio jaren 90 hun stempel op de Nederlandse rockscene. Toen ze in 2008 stopten, bleven frontman Remi en broer, medeoprichter en gitarist Brian Tjon Ajong samen muziek maken. In 2012 keerde de band terug aan het front, inclusief een nieuwe ritmesectie en zonder broer Willy (die al in 2005 afzwaaide). Twee jaar later brachten ze de single ‘On Fire’ uit, waarna het even wat stiller werd. Eind 2016 barst de groep weer van de energie, wat zich eerst uitte in drie uitverkochte Nirvana Tribute shows met onder andere de Paceshifters en nu de Brotherhood shows.

COPPERSKY
In maart presenteerde COPPERSKY ‘If We’re Losing Everything’ in een stampvolle De Helling, zie ook de videoreportage onderaan. Het tweede album werd uitgebracht op het Duitse label Uncle-M en via die warme connectie volgden meerdere uitgebreide Duitse tours. De volgende begint 4 november met Hamburgse rockband Abramowicz. Aan het eind van die tournee knopen de Utrechters er dus nog een staartje met Green Lizard aan vast. Naast op plaat (check nummer en video van Bankrupt hieronder maar eens) maakten de vier mannen de afgelopen jaren live veel indruk met hun, op Amerikaanse leest geschoeide, melancholische indie rock. De sound van COPPERSKY krijgt een meeslepende, tikje zwaarmoedige en diep emotionele lading mee door de stem van Erik Zwart.

Zijn broer Marty (Martijn) vertelde begin dit jaar uitgebreid over de sterke bloedband met zijn broeders.

Brotherhood Tourdata onder de video:

LIVE:
15/12 Winston, Amsterdam
16/12 Extase, Tilburg
17/12 dB’s, UtrechtDeel dit artikel