Grauzone was nog een van de laatste festivals die doorgang vond precorona. Die zevende editie vond in februari plaats (review hier), toen we de omvang van corona nog niet volledig konden bevatten. Traditioneel gehouden in Paard te Den Haag, biedt het festival altijd een zeer diverse, eigenzinnige line-up aan, met artiesten uit verscheidene genres, van postpunk tot psych tot electro. Alleen al vorig jaar zagen we Thurston Moore, The Murder Capitol, Shame en Shortparis op de bill. Niet mis dus! Maar hoewel het festival dit jaar niet in fysieke vorm doorgaat, gaat er wel een achtste editie online plaatsvinden op 21 en 22 mei! En hoe, want eerder al werd een hele resem bijzondere namen uit de Benelux aangekondigd, waaronder Amenra, Whispering Sons en Luis Vasquez (bekend van The Soft Moon). Maar vandaag wordt de line-up compleet gemaakt met o.a. CHVE (Colin H van Eeckhout), Josef van Wissem en een speciale set van Bo Ningen samen met Tomo, Go & Kohei van Kikagaku Moyo. 

Verreweg van mis dus! De line-up is hiermee compleet, en het streamevent wordt georganiseerd volgens een pay-what-you-want systeem. Gratis toegankelijk, maar draag vooral een steentje bij via de donatieknop tijdens het festivalweekend op 21 en 22 mei. In het weekend kun je dus genieten van o.a. Amenra (akoestisch), Spill Gold, Whispering Sons, SONS en Siem Raep (o.a. Wiegedood). Nu komt daar met Josef van Wissem, CHVE (het soloproject van Amenra frontman Colin) en een speciale psychset tussen Bo Ningen en leden van Kikaguka Moyo een strik op de erg fraaie line-up. Komt dat zien dus!

Het Grauzone streamevent is gratis te bekijken van 20 t/m 21 mei, met de mogelijkheid om tijdens het streamen te doneren. Kijk voor meer informatie op de Grauzone-website en zet jezelf op aanwezig via het Facebook-event.Deel dit artikel