GraefEind vorig jaar kwamen ze voor ons nog wat uit de lucht vallen met een duistere sound en een misschien nog wel duisterder, spannende video: GRAEF. We hoorden post- en spacerock, maar ook elektronische pop en wat ambient in een haast Belgisch aandoend geluid. Daarna werd het even stil en nu weten we waarom; de drie leden – zanger-gitarist Chris Verheijen, toetsenist-bassist Ruud Peeters en drummer Wouter Bude – waren aan nieuwe muziek aan het werken en gingen daarmee de hort op. Dat leverde ze een (licentie)deal op bij het label V2.

Vandaag zet GRAEF daar meteen een kroon op met de release van Boneclocks, met wederom een spannende video (van Jesse Immanuel Bom), die wel wat kleur (rood) toevoegt aan het zwartwitte palet. We mogen dit zelfs de officiële debuutsingle noemen. Bekijk de video onderaan.

Het nummer is ook opgenomen in de Moon Music Studio’s in Maasbracht, door bandlid Wouter Bude die ook voor de productie en een deel van de mix tekende. Wessel Oltheten hielp ook met de mix en verzorgde de mastering. De release is een samenwerking tussen V2 en het crossmediale platform 27tapes. Meer goed (en recent) nieuws is dat GRAEF is uitverkoren om de eerste release te leveren binnen de ‘Singles Only Club’ van Poppodium Grenswerk en Sounds Venlo (meer info hier). Daarop komen twee tracks, waarvoor de groep in samenwerking met 27tapes in januari met blazers en een strijkersensemble de studio in ging.Deel dit artikel