GRAEFDuister en slepend trekt La Gomera (Outer Space) aan je voorbij, geleid door de vocalen die wat aan dEUS’ Tom Barman herinneren. De nachtelijke video (zie onderaan) past uitstekend bij dit eerste geluid van het Nederlandse GRAEF. Een spannend geluid, dat best een Vlaams alternatief sausje herbergt. Ze stellen zich voor als nieuwe rockband, en we horen ook elementen van post-rock, elektronische pop en bijna ambient in deze verraderlijk sluimerende eersteling.

GRAEF is in de Moon Music Studio gevormd en bestaat uit zanger-gitarist Chris Verheijen, toetsenist-bassist Ruud Peeters en drummer Wouter Bude. Afgelopen jaar heeft de groep aan het debuutalbum gewerkt, dat ze track voor track naar buiten gaan brengen. Dat album is nu voor driekwart opgenomen en voor de volgende drie tracks staan ook al video’s in de steigers. In totaal mag je tien nummers met tien begeleidende video’s verwachten. Voor het project werkt GRAEF samen met filmmaker Jesse Bom.

Het nieuwe crossmediale platform 27tapes, dat eerder van zich liet horen met releases van Bewilder, Black Oak en Sunday Sun, gaat met het album van GRAEF de eerste full length uitbrengen. Van beide gaan we de komende tijd zeker meer horen en zien.Deel dit artikel