De Staat PeptalkWe kregen gisteren gelukkig ook nog een mep goede nieuwe muziek mee en die willen we je niet onthouden, zeker niet op deze zaterdag. De Staat dropte zomaar uit het niets een nieuwe albumtrack op Spotfiy en iTunes. Peptalk is de eerste single van album O. Die vierde langspeler komt 15 januari 2016 uit en van 21 januari tot begin maart gaat de Nijmeegse rockband ermee op een fikse Benelux-tournee. Te beginnen met twee al uitverkochte concerten in thuisbasis Doornroosje. Ook Mezz in Breda en de nieuwe Annabel in Rotterdam zijn al uitverkocht, dus check de beschikbare data hier.

DOOL liet gisteren zelfs het eerste geluid ever los. De band rond Elle Bandita, met leden The Devil’s Blood, Gold en Malkovich, gaf eind oktober een eerste levensteken en gisteren was het ook voor onze oorschelpen zover. Het nummer ‘Oweynagat’ kwam met een clip, geregisseerd door Maurice Trouwborst (bekend van clips voor o.a. Aux Raus en De Jeugd). Medio 2016 moet het eerste album van DOOL verschijnen en je kunt de band voor die tijd zeker vier keer live zien. Omdat de titel best apart is, legt DOOL die even uit: “Oweynagat’ ontleent haar naam aan een eeuwenoude Ierse grot, waar de wortels van Samhain (Halloween) liggen. De mythe vertelt dat de grot een deur is naar de onderwereld, en de geesten van voorouders daar in de donkere helft van het jaar naar de wereld van de levenden kwamen.”

Een nog volledig onbekende rockband uit Tilburg dan. Storksky is de naam en de band rockt in het vaarwater van Queens Of The Stone Age en Foo Fighters. Voor zijn soloproject krijgt Michiel Claessen in elk nummer steun van een andere drummer en daarvoor heeft hij slagwerkers als Mario Goossens van Triggerfinger, Tim van Delft van De Staat en Jesper Albers van Paceshifters gestrikt. Reuben Cohen deed de mastering en in maart moet het debuut uitkomen via nieuw label No Milk Today. Eerste single ‘Fracas Maracas’ komt tot je in deze clip, live opgenomen in het Burgerweeshuis in Deventer.Deel dit artikel