Fleddy Melculy op Eurosonic 2017, foto Rick de Visser

Fleddy Melculy op Eurosonic 2017, foto Rick de Visser

Bam! Hagelnieuw festival voor het smerige, vuige gitaarspul en daar lusten wij bij NMTH natuurlijk wel moshpap van. Bij Podium Gigant ook en daar zijn ze ook Voor De Duvel Niet Bang en zo was een pakkende festivalnaam al snel geboren. In Apeldoorn trekken ze zaterdag 15 september alle registers open voor een avond met zes relevante heavy rockende bands. De brute Belgen van Fleddy Melculy en It It Anita zijn gestrikt, evenals de Nederlandse smeerlapjes van Rectum Raiders en Tusky. Met Ondt Blod is een van de grote beloften uit Noorwegen gehaald en het internationale, vanuit Londen opererende Swedish Death Candy was met haar psychgarage niet voor niks een van de revelaties van Eurosonic 2017.

Voor de Duvel niet bangDe deuren zwaaien die derde zaterdag van september al om 14.00 uur open. We verwijzen je met liefde naar het FB-event en voor tickets en alle info naar de pagina van Gigant.

Voor De Duvel Niet Bang Festival
Datum: zaterdag 15 september
Tijd: deuren open: 14:00 / aanvang: 15:00
Locatie: Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn
Toegang: entree: €20,- (Vrienden van Gigant: €18,-)

Meer info per band:
Fleddy Melculy (BE)

Puur uit liefde voor hardcore en metal en met heel veel zin om te entertainen kwam het Vlaamse Fleddy Melculy begin 2016 met het nummer ‘T-shirt van Metallica’. Vervolgens ontpopte het illustere gezelschap zich in een half jaar tijd tot één van de meest populaire Belgische metalacts van het laatste decennium en kreeg door Studio Brussel terecht een cultstatus aangemeten. Nu, 2 jaar later, heeft de band er al vele grote shows op festivals als Paaspop, ESNS, Graspop, Pukkelpop en de Zwarte Cross en in het voorprogramma van Guns ’n Roses op zitten.

Rectum Raiders
Deze vijf mannen leggen anno 2018 de ware betekenis van rock-‘n-roll nogmaals bloot: een vuige mix van alles wat hard, snel en zwaar is, met een keiharde trap onder de gordel. Hun debuutalbum gooit een strop om je nek en sleept je in een genadeloze moshpit van heavy rock-geweld. Verwacht een losbandige liveshow met een overdosis high-energy rock-‘n-roll met absurde teksten, intense riffs en onvoorspelbare composities. De Rectum Raiders veranderden de NMTH-showcase op Eurosonic in een grote puinhoop van moshende, bierkoppende en komkommerhappende vandalen. Sweet. Laatste, bruingebakken video check je hier.

Tusky
Uit de as van John Coffey herrees Tusky met de lekkerste punkrock van Alblasserdam. De groep bestaat uit voormalig John Coffey gitarist Alfred van Luttikhuizen, -bassist Crucial Chris, John Coffey gitaartech Sjors Bompa en drummer Bas Allein Richir. One big happy punkrock family! De band haalt inspiratie uit grunge- en punkrockbands uit de 90’s en dat hoor je terug op debuutplaat Rated Gnar, die vol staat met kick-life-in-the-face liedjes. We zagen ze net nog openen voor Fu Manchu en wederom dat het al fakking goed is. Dus kom langs, schud je hoofd en waag je voorzichtig aan de moshpit.

It It Anita (BE)
Met ’90s noise rock riffs en oerkreten vanuit de tenen lijkt het Luikse It It Anita wellicht ongecompliceerd, maar wie goed luistert hoort subtiele nuances en intrigerende onderlagen. Behalve een ziedend vuur is er ook intens verlangen, verlammende angst, woede en rusteloosheid. Dat de band aan een mooi verhaal bezig is blijkt uit de talrijke positieve reacties op hun energieke shows in binnen- en buitenland en… hard work pays off, zo zagen we al op onder meer Eurosonic, Stone Rock (RIP), Retie Rockt én Grasnapolsky.

Ondt Blod (NOR)
In thuisland Noorwegen is Ondt Blod één van dé grote namen uit de hardcore en punkrock met een dikke ambitie om ook de rest van de wereld te veroveren. En waar de meeste bands er dan voor kiezen om Engelstalige tracks uit te brengen, houdt Ondt Blod vast aan hun roots: het Noors. Nieuwe plaat ‘Natur’ brengt een perfecte mix van hardcore, duistere metal en catchy punk met vlijmscherpe teksten over cultuur en politiek. Combineer dit met de meest pakkende refreinen uit Scandinavië sinds ABBA, en je krijgt een collectie krankzinnig aanstekelijke songs.

Swedish Death Candy (UK)
Afkomstig uit Italië, Engeland en Zuid-Korea vonden de vier leden van Swedish Death Candy elkaar uiteindelijk in Londen. De muziek van deze psychedelische garagerockers is net zo veelzijdig als hun afkomst, waarmee ze zich totaal kunnen onderscheiden van hun genregenoten. Eind vorig jaar kwam de band met hun langverwachte debuutalbum, nadat ze begin 2017 al op Eurosonic speelden. Fans van Ty Segall, Oh Sees tot aan Queens of the Stone Age en The Beatles, opgelet! Jullie komen bij Swedish Death Candy absoluut aan jullie trekken.Deel dit artikel