Blind Idiot God in Vera, foto Jan Westerhof

Blind Idiot God in Vera, foto Jan Westerhof

Before Ever After, de plaat die Blind Idiot God vorig jaar uitbracht, kwam als een verrassing en een wederopstanding. Zeker omdat na 1992 niets meer is uitgebracht en ook weinig van ze gehoord is. Na bijna 30 jaar niet in Europa opgetreden te hebben, maken ze 13 april hun opwachting in Vera, Groningen. Het eerste van twee concerten in Nederland tijdens deze Europese tour. Omdat het tweede de Roadburn zondag is, zonden we vast Jan Westerhof naar Vera voor een impressie.

Tekst en foto’s Jan Westerhof

Blind Idiot God, Vera // foto: Jan Westerhof

Blind Idiot God, Vera // foto: Jan Westerhof

Eerst een introductie voor wie Blind Idiot God niet kent en gezien de leeftijd van de band is deze kans groot. Blind Idiot God maakt een instrumentale mix van free jazz, noise, math, post-hardcore, funk en dub. Een mondvol en vanavond in Vera allemaal te herkennen maar ook om snel te vergeten. Want je luistert naar Blind Idiot God in een trance en laat je meevoeren. Oud en nieuw werk wordt afgewisseld en met spaarzame woorden door Andy Hawkins aangekondigd. Die minimale interactie is ook in de geest van de concentratie, waarin de gehele set van 1 uur en 15 minuten zich afspeelt. Het is duidelijk het collectief dat de kracht is van Blind Idiot God, want die staat solide. Wel moet je echt een liefhebber of doorzetter zijn om dit te kunnen ervaren en je over te kunnen geven aan de noise van Blind Idiot God. Daar lopen er gelukkig op Roadburn genoeg van.

Antiquity van het album Before Ever After:

Meer informatie en muziek van Blind Idiot God in dit NMTH-artikel. Blind Idiot God speelt zondag 17 april op Roadburn, om 16.20 uur in de Green Room van 013.

Blind Idiot God, Vera // foto: Jan Westerhof

Blind Idiot God, Vera // foto: Jan Westerhof

 Deel dit artikel