promofoto_1 Filthy FelonsPopronde alert! Wtf, sowieso alert, want Filthy Felons komt even binnen: zo met de monster truck je blokhut in. Ziedend is Mark Mulders, maar de frontman (ook bekend van stad- en Popronde-genoten Wildebeast) is niet alleen maar woedend. Zijn band heeft ook aan melodieuze passages gedacht, waarin de Utrechtse post-hardcore- en rockband minstens zo meeslepend doorkomt. Het vijftal wordt in Weakness is a Magnet bijgestaan door een stel gemaskerde figuren die vooral aan Anonymous en Occupy herinneren. De officiële videoclip, opgenomen door regisseur Joost de Jonge, zie je nu op je NMTH.

Filthy Felons bracht eind vorig jaar al debuut-EP ‘We’re in this Together’ uit (check: Out Come The Vultures). ‘Weakness is a Magnet’ is de eerste nieuwe track sinds die release. Met deze single laten de Utrechters hun zwaardere kant op je los. Een voorproefje van wat er nog gaat komen, zo beloven de Filthy Felons. Ze schakelden ditmaal producer Tommie Bonajo (Blind Sight) in, die in de Tomster Studios de track heeft voorzien van zijn heavy touch. Het nummer gaat volgens de band over jezelf in de weg zitten: “Een neerwaartse spiraal van negativiteit waaruit geen uitweg mogelijk lijkt. De uitzichtloosheid en het verzet daartegen. Dissonantie en onvoorspelbaarheid kleuren de muziek in de coupletten. De conclusie trekken dat je, vaker dan je denkt, zelf deel uitmaakt van datgene wat je dwars zit.”

Occupy Wall Street, kennen we dat protest nog? Reken voor dit najaar op een Occupy Jouw Stad en Occupy Elk Fucking Podium tijdens de Popronde. Eerst richten de felons, die net terug zijn van een Duitse tour, op spelen in Tsjechië (tour in juni) en het Geinbeat festival in Nieuwegein. Verder zijn de mannen momenteel druk aan het schrijven voor hun eerste full-
length album dat in 2019 het daglicht moet zien. Wordt vervolgd.

Weakness is a Magnet staat ook op streamingdiensten als Spotify:Deel dit artikel