Grauzone 2023

Grauzone was een van de festivals die afgelopen zomer eindelijk doorgang vond. Hoewel normaal in het voorjaar gehouden, speelden de vele verzettingen door corona toch echt parten. De zomereditie was desondanks weer een succes te noemen, dankzij een erg fraaie, unieke line-up op diverse locaties in Den Haag. Nog een voordeel: de volgende editie komt er hierdoor al gauw weer aan, want 10, 11 en 12 februari is alweer Grauzone 2023! En daarvan worden vandaag de eerste namen bekendgemaakt, evenals het nieuws dat de early birds goedkoper worden! Check ze hier…

SQÜRL en Jim Jarmusch 
Een opvallende naam is natuurlijk Jim Jarmusch. De regisseur van vele surrealistische films als Ghost Dog, Only Lovers Left Alive en Coffee & Cigarettes heeft een minstens zo eigenzinnige band genaamd SQÜRL, die darkfolk en psychrock op opvallende wijze combineert en een live soundtrack ten gehore voor vier films van de surrealistische filmmaker, fotograaf en schilder Man Ray (1890-1976).

Verder nog: 
Daar blijft het niet bij echter: ook noiserockhelden A Place To Bury Strangers treden aan, op de voet gevolgd door de gloednieuwe transgender queer post-punk act Thus Love uit Vermont, voor de eerste keer ooit in Nederland. Ook niet verkeerd: VULVA, Josef van Wissem (tevens 29 oktober te zien op Doomstad) + Lebanon Hanover, Zanias, Algiers, Ambassade, Minuit Machine, Ditz, Infravision, Elena Colombi b2b Mark Knekelhuis, Smudged, Panic Shack en Pablo Bozzi.

Early birds 12,50eu goedkoper! 
Ter gelegenheid van deze ‘tiende verjaardag’ is de prijs van een earlybird passe-partout €12,50 goedkoper dan vorig jaar. Organisator Natasja Alers legt uit: “Het zijn financieel zware tijden en we begrijpen dat de huidige inflatie een flinke klap is voor velen. Daarom willen we dit jaar onze bezoekers tegemoet komen: het is tenslotte onze verjaardag. Daarnaast willen we het festival ook graag zo toegankelijk en sociaal mogelijk houden.” Donderdag om 12:00 gaan de beperkte early bird passe-partouts in de verkoop voor €85,- exclusief servicekosten via de website van poppodium PAARD. Hiermee heb je toegang tot alle locaties voor het gehele weekend. Later zullen hier ook dagtickets te koop zijn.

 

 Deel dit artikel