Feral

Vorige maand kwamen de heren van Feral uit het niets met Crash & Burn aanzetten, een ruige garagepunktrack die zeker wel bij ons in de smaak viel. Gevestigd in Amsterdam, komt het drietal echter uit Spanje en Zweden. Maar gitarist Emanuel Hihn, drummer David Ballesteros en bassist Johan Ahlqvist laten zich niet inspireren door klassieke gitaren, flamenco of Göteborg death metal. Nee, Feral is bondige herrie, passend bij de gejaagde hectiek van een stad als Amsterdam. En met hun eveneens als Crash & Burn getitelde ep, uitgekomen op 23 mei, knallen de Amsterdammers er drie tracks in 6 minuten en 17 seconden doorheen, vol distortion en fuzz. 

Het titelnummer kenden we natuurlijk al en debuteerden we een maand geleden, inclusief een chaotische video. Maar met het nummer Fat Cop hebben de heren ook meteen een tweede nieuwe video uit, tezamen met de ep-release. Inclusief een quote uit Robocop en een hommage aan Bad Boys van Bob Marley (‘Fat cop, fat cop, watcha gonna do when I come for you?’), raast en tiert de track beestachtig door de speakers. De video toont ons gruizige beelden van de band aan het repeteren, afgewisseld door fragmenten van het drietal rennend door de Amsterdamse straten:

Shark Attack zet die lijn vervolgens moeiteloos voort, aangenaam rammelend en inclusief distortion die de oren doet klepperen. En daarmee is die eerste wapenfeit van Feral al afgelopen, een bondige ep die in iets meer dan 6 minuten een goede indruk achter laat. Crash & Burn is opgenomen door gitarist Emmanuel Hihn in Amsterdam en in Spanje gemastered door Alex Roman (Harrisound Studios). Feral is te volgen via Facebook, Instagram en Bandcamp. Tevens is de volledige ep Crash & Burn hieronder te beluisteren:

 Deel dit artikel