Feral

Ze hebben nog geen Facebook, geen extensieve biografie en enkel een instagram, maar het in Amsterdam gevestigde trio weet een goede bak audiocafeïne te zetten getuige hun allereerste single Crash & Burn. Tevens hebben we ook een exclusieve videoprimeur van de band binnengehaald, opgenomen in de hoofdstad. Maar de band zelf komt opvallend genoeg niet uit Nederland. Sterker nog, 66% van de band is Spaans en 33% is Zweeds, met Emanuel Hihn en David Ballesteros op gitaar en drums, terwijl Johan Ahlqvist de bas speelt. Hoe dan ook, met deze eclectische combinatie van culturen hebben de heren een duidelijk mission statement met Crash & Burn. Oftewel: een hele hoop distortion, al dan niet met een hoofdletter, een bak fuzz en een hoop overdrive. En die sound valt exclusief te horen bij ons, dus check die videoprimeur hier uit!

Niet alleen is de video in Amsterdam opgenomen, maar ook de track zelf. Deze opnames, gemaakt door gitarist Emanuel Hihn, gingen vervolgens naar Spanje voor de mastering. Het geeft Feral een primitieve sound mee die de bandnaam eer aandoet, maar heeft toch ook wel een flinke punch dankzij een volle productie. Hoe dan ook: Crash & Burn is vlot, energiek en kun je na een luisterbeurt al meebrullen. Knap werk dus in minder dan twee minuten! De video zelf toont ons een stortvloed aan hysterische montage, met de band rondhangend op Amsterdamse straatjes of spelend in een donkere kelder. Die track bekijk en beluister je exclusief hier:

Crash & Burn is gemastered door Alex Roman (Harrisound Studios) en de clip is geschoten door Mikhail L. Kuznetsov. Feral is te volgen via Instagram en Bandcamp.  Deel dit artikel