Farer Vera Downstage, foto Jan Westerhof

Met nog een week te gaan is het bijna zover: onze gratis, heavy showcase met Pinguin Radio op Eurosonic Noorderslag 2020! Dat we niet kunnen wachten is een understatement, zenuwachtig trappelend tot De Drie Gezusters explodeert in een waas van heavy stoner, garagepunk en doom. Want naast verpletterende bands als Wallace Vanborn en Diggeth evenals de hyperactieve, messcherpe Friesen van Abdomen, hebben we met Farer ook een bijzondere, lokale delicatesse te pakken. Er is nog weinig bekend over de band, die eerst begon onder de noemer MENHIR, maar dat maakt het verrassingselement alleen maar groter. Om toch nog een klein voorproefje te geven hebben we een liveopname opgerakeld van hun allereerste show in de kelder van Vera, afgelopen 21 december.

Toen we de naamsverandering bespraken enkele tijd terug kon de band nog niet zoveel kwijt over de debuutplaat die in de afrondingsfase is. Bassist Frank de Boer gaf echter aan dat we ook met Farer uitgesponnen, beklemmende en meeslepende nummers kunnen verwachten. We zijn dus vereerd om deze klasbakken tijdens onze showcase te zien, want getuige een liveopname van hun show in Vera staat ons iets verpletterends te wachten. Check hem hieronder uit, en zet je ook op aanwezig via ons Facebook-evenement, want deze show wil je niet missen!

Via het kanaal van Sparkygroover zie je ook deel 2 en 3 terug, evenals andere liveopnames. Blijf op de hoogte van Farer nieuwtjes via Facebook.Deel dit artikel