Every Stranger Looks Like You… en laat je vandaag op NMTH vast een eerste track horen, “‘Self Portrait’, 2016” is gevat in onderstaande video.

Every Stranger Looks Like You - Bluest Shade Of Black

We kennen Every Stranger Looks Like You (ESLLY) pas sinds een jaar, toen de Belgen de single BOB op ons loslieten, afkomstig van een hele beste split met Mahlstrom. De oren waren gespitst, of nee: uitgespoten. De drie jongens uit Brakel kwamen namelijk niet overdreven voorzichtig binnen, maar met dubbeldikke post-hardcore -grunge en sludge vergezeld van brute screams. Toen ze vervolgens in maart een update stuurden met een live-sessie van twee aanstaande albumtracks wisten we een aantal zaken zeker: die jongens gaan slachtoffers maken in de livescene en dat album, daar moeten we onze gretige, vette vingertjes zo snel mogelijk op zien te leggen.

Dat pakte anders uit en hoewel geduld een schone zaak schijnt te zijn, is het bepaald niet onze sterkste eigenschap. Gelukkig kon gisteren de bloeddruk weer omlaag, de bloeddoorlopen ogen en de vervaarlijk kloppende aderen verdwenen bij de aanblik van de mailbox als een antilopejong in een hongerige leeuw. Goed nieuws. Niet alleen had ESLLY dat tweede nummer uit die sessie, nu voorzien van een dikke productie, op de band geslingerd en in een video gestopt, de hele plaat was gereed. Of zoals de band dat formuleert: “Ons debuut “Bluest Shade Of Black” (prikkelend artwork rechts) is eindelijk ingeblikt.”

Tekst loopt door onder de video:

ESLLY is nu volle bak bezig met de laatste voorbereidingen voordat ze die debuutplaat de wereld in en op uwe muil slingeren. We stellen ons voor hoe drie mannen op heftrucks met pallets vinyl scheuren door dat magazijn uit die live-sessie (hieronder). Serieus: De band belooft volgende maand weer een track (maar dan met professionele video) los te laten, waarbij je dan ook meteen album “Bluest Shade Of Black” kunt bestellen. Die langspeler is vastgelegd en gemixt in Chicago in de Much Luv Studio en gemasterd door Carl Saff (bekend van werk voor Fu Manchu, Red Fang, Drug Church). Live doen we het nog even met de belofte dat ze snel weer de Benelux onveilig willen maken.Deel dit artikel