Jagd op Popronde Groningen door Sharon & Maureen Photography

Jagd op Popronde Groningen door Sharon & Maureen Photography

Awkward? Niks awkwards aan hoor die nieuwe video van Jagd, op een paar danspasjes na misschien waarin sommigen een bekende dachten te herkennen. De single kende je vast al, het zij van een dampende Jagd-show, dan wel van de singlerelease die Awkward 29 december op de diverse platformen bracht. De band had het ons al aangekondigd: “het is een livevideo geschoten tijdens meer dan tien Poprondes en het barst van de energie”. Ja, dat past natuurlijk wel aardig bij het beeld dat we van de Amsterdamse band hebben en we maken dan ook meteen gebruik van de gelegenheid om Jagd te tippen voor ESNS, waar ze Noorderslag mee de zondagochtend in mogen voeren.

De inderdaad bruisende videoclip is geschoten door fotograaf en fulltime supporter Reinout Bos tijdens tien van de vele Poprondes die Jagd dit najaar deed. De Amsterdamse band werd daarbij overigens gesupport door dit platform als onderdeel van de NMTH x Popronde 2017 selectie. Hebben we totaal geen spijt van ook, want Jagd deliverde iedere keer, of het nu de Popronde Preview in Wisseloord was, of bij Stathe in Utrecht, The Skiff in Hilversum en ook op het slotfeest in de Amsterdamse Q-Factory was het bal aan en raak met die opzwepende dancepunk. Lekker. Binnenkort meer overigens, over tien dagen al:

Jagd speelt zaterdag 20 januari op Noorderslag, vanaf 0.15 uur in de Binnenzaal van de Oosterpoort. ’s Middags zijn ze ook al te zien tijdens ‘The Friendly Fire Bar’ in de Sint Jansstraat 7. Vervolgens kun je de groep vanaf 17 februari supporten tijdens een korte ‘boksring-tour’ met Yasmine, zie hier alle data.Deel dit artikel