Zin een potje post-punk? Lifeless Past has got you covered! En dat doen ze samen met de Amerikaanse darkwavers van Nass Zuruck, middels een split EP opgenomen in de lockdown. De Hagenezen sloegen met deze band de handen ineen door beide twee nummers op te nemen en ook nog eens een vijfde samen. Het resultaat is een heerlijk klassiek aandoende new wave/post-punk EP, en die beluister je hieronder. 

Het is alweer even geleden dat Lifeless Past nog hun eerste single dropte, ergens in 2017, om vervolgens in 2019 met een erg toffe debuutplaat uit te komen. Discarnate Objects is een debuut dat de mechanische new wave sound van de 80’s tot in de puntjes weet te recreëren, gepaard met een ijzerscherpe gitaarlaag die de tracks omlijst. De samenwerking met de Los Angeles darkwave band Nass Zuruck is dan ook niet zo gek, gezien die band eenzelfde classic atmosfeer weet op te wekken. Met de aanhoudende coronaperikelen ter inspiratie, zijn deze vijf tracks het resultaat.

Splitten op een andere manier
Vaak genoeg is een split nogal rechttoe rechtaan, met twee bands die een of twee nummers erop knallen. Maar deze keer is het anders aangepakt. Niet alleen zijn beide bands gaan schrijven met als doel een gezamenlijke release, maar de slepende track Deathwish is ook nog eens gezamenlijk in elkaar geknutseld. Wat eruit voortkomt is een duistere maar pakkende mix van new wave en post-punk, waarbij beide bands hun eigen stijldetails in de pan gooien, zonder dat het misplaatst klinkt. Luister maar eens naar het snedige Going Nowhere, een midtempo nummer dat met de echoënde zang en harde gitaarpartijen duidelijk van Lifeless Past komt. Tracks als Burning Hands en Iceage, beide van Nass Zuruck, weten dan weer te beklijven met heerlijk retro drumbeats en het nodige synthesizergeweld. Kortom, net even iets anders dus, en heerlijk om je woensdagmiddag mee door te komen. De split EP is op 14 november uitgekomen en beluister je via Bandcamp:Deel dit artikel