Komt er in 2021 ineens een nieuwe ontdekking op ons pad: Deveron is een Utrechtse band die eerder al enkele rauwe singles de wereld in stuurde. Maar nu droppen ze daar ineens een wel hele lekkere EP in de vorm van Liars. Hoog tijd dus om even bij deze jongens uit 030 stil te staan, want met de vernuftige productie van deze EP, dankzij Daan Duurland in Katzwijm Studio, horen we hier een knap staaltje woeste garagepunk in de stijl van Thee Osees, Metz en IDLES. Check onze woensdagse luistertip hier:

Deveron bestaat uit Constantijn Houtkamp op zang / gitaar, Mo van Hettema op bas / gitaar en Tom van Giessen achter de drums. De afgelopen twee jaar ging in een gestage versnelling, want naast shows met onder andere Abdomen wonnen ze in 2019 ook nog eens de Lekker Bezig-bokaal voor jong talent van het Rotterdamse Metropolis-festival. Het leidde tot een drietal rauwe singles, in de vorm van See It/Feel It, Dream en It Shouldn’t Feel Right, waarvan de tweede single ook gespeeld werd tijdens de Humbug Sessions, een steengoede sessie te zien via YouTube.

Katzwijm Studio
Katzwijm Studio in Voorhout begint steeds meer naam te maken in de underground. Recentelijk nog gaf FFOOSS een dikke shout-out naar deze plek, maar de nieuwe EP Liars is ook nog eens opgenomen in de studio. De productie door Daan Duurland mag er ook wezen, want man, in louter 7 minuten en 43 seconden raast de EP heerlijk vuig en noisy langs, met als doel alles in het zicht aan de kant te trappen. Luister maar eens naar die heerlijk catchy riff van Feel It Still of de messcherpe furieuze climax van Mindset. Het titelnummer concludeert de EP met een agressie, rauwheid en snelheid waar menig garagerockband niet aan kan tippen. Kortom, Liars doet precies wat hij moet doen: in korte tijd een visitekaartje afleveren van jewelste, en ons doen verlangen naar meer.

Liars is te beluisteren op Spotify hieronder, evenals drie eerdere singles. Blijf op de hoogte van Deveron en hun opkomende releases via Facebook en Instagram

 

 Deel dit artikel