The Scorpion Trail, foto: Franky Age

Hij is al sinds 11 september uit, maar een late luisterbeurt is nooit verkeerd: het Groningse The Scorpion Trail heeft Gunwork uitgebracht! Begin dit jaar maakten we voor het eerst kennis met de dark rock-‘n-roll van de heren, toen bij ons eerste single Loveless Dance in première ging. Tevens maakte The Scorpion Trail deel uit van onze NMTH-selectie op Grunnsonic. Aanvankelijk zou Gunwork in de lente uitkomen, maar na een vertraagde release werd de ep op 12 september gevierd bij een uitverkochte rreleaseshow in Rebel Rebel. En net als de single Loveless Dance is de Gunwork EP een fijn staaltje donkere bluesrock geworden, gebracht door leden uit bands als The Movement, Vikings In Tibet en Kicks For Hot Lips. 

Dat de band geïnspireerd is door westerns wisten we al en dat wordt in de eerste zanglijnen van opener en titeltrack Gunwork al duidelijk. ”I’m gonna leave the rats’ race, and go where the gunman thrives”, wordt er gezongen onder een haast nonchalante, aanstekelijke gitaarmelodie. Dit vervolgt in een groovy refrein, waarin ook de bas een glansrol vervult.

Modern Day Medusa kenmerkt zich door woestijnachtige gitaar sweeps en een toffe gitaarsolo. Heartbreak Lemonade is dan weer een stevige rocker waar het duistere aspect van de muziek plaatsmaakt voor een meer upbeat sound, dat goed samengaat met de warme vocalen. Afsluiter Loveless Dance kennen we nog van begin dit jaar, en bouwt zich heerlijk slepend op. Kortom, een toffe kennismaking met The Scorpion Trail, hieronder te beluisteren.

De Gunwork EP is geheel analoog opgenomen in de Twang Wolf Studio van Hans Hanneman, en is naast Spotify hieronder ook uitgebracht op vinyl met een oplage van 50 stuks. Blijf op de hoogte van The Scorpion Trail via Facebook en Instagram

 

 Deel dit artikel