Bart en Bart van Faster and Louder

Bart en Bart van Faster and Louder

Faster louderDe vraag na de eerste Faster and Louder in maart was… of het nog harder en sneller kan? Het antwoord uit de koker van speedrockende organisatoren Bart Nederhand en Bart Geevers moge duidelijk zijn: jazeker wel! En dus is editie 2 aanstaande, wederom geboren vanuit hun liefde voor harde en snelle muziek en ditmaal in de Effenaar en wel op 6 april 2019. Althans aanstaande…, deel 2 kondigen ze vandaag aan, inclusief de eerste drie namen en de kaartverkoop is ook maar meteen van start gegaan. Wie komen er dan?! Wel met de meeslepende Engelse liverevelatie Frank Carter & The Rattlesnakes, Aussie punkrockiconen Cosmic Psychos en een heuse reünie van Eindhoven Speedrawkers The Spades schiet Faster and Louder flink uit de startblokken. Meer namen volgen spoedig, zo beloven ze.

Faster & Louder 2
Met Faster & Louder brengen Bart & Bartman je terug naar de basis: goede muziek en koud bier. “Veel meer heeft een mens niet nodig”, aldus de organisatie van your annual hi-octane rock ’n roll fest. De oude ritmesectie van Peter Pan Speedrock vormt nu de ruggengraat van Faster & Louder en wil met deze tweede editie ‘geliefde en gevestigde namen combineren met jonge en hongerige acts’. “We wilden de bands die onze generatie – waar de harde muziek al jaren door de aderen stroomt – gaaf vindt, combineren met acts die nu keihard rocken. Rock ’n roll never dies en wij houden het graag in leven!”

Zo kennen we frontman Frank Carter nog van Gallows en de gelegenheidsband Pure Love, maar zijn nieuwste band Frank Carter & The Rattlesnakes bestaat pas sinds 2015 en speelt sindsdien wereldwijd voor volle zalen en festivalvelden, waar hij letterlijk en figuurlijk op handen wordt gedragen. Cosmic Psychos gaat een paar decennia langer mee. De Australiërs doen al sinds de vroege jaren tachtig precies waar ze zin in hebben en dat is lomp rocken zonder enige vorm van pretentie, een formule die al tien albums lang verdomd lekker werkt. De festivalorganisatie wist ook de legendarische Nederlandse rockband The Spades over te halen om speciaal voor Faster & Louder de gitaren weer uit het vet te trekken. Denvis en zijn mannen brengen op 6 april het album ‘Learnin’ The Hard Way (Not To Fuck With The Spades)’ uit 2002 live ten gehore, in de originele bezetting, maar met baas Bartman op bas!

Kaarten kosten € 38,- en zijn vanaf nu te koop via Effenaar.nl. Meer info ook in het FB-event.
– Lees ook het verslag van Faster and Louder 1Deel dit artikel