Aestrid - Silver

Aestrid – Silver

Hopla, tijd voor een dubbele tip – die meteen geldt als dubbele prijsvraag – voor twee van de betere Nederlandse bands in EKKO. Beide bands staan begin oktober in het Utrechtse poppodium en hebben een hele beste nieuwe plaat op zak (Mozes presenteerde die net op Vlieland en Aestrid doet dat in EKKO). Aestrid speelt woensdag 5 oktober in EKKO en Mozes ATF doet dat zaterdag de 8e. In dit artikel lees je waarom je wilt en hoe je die kaarten pakt.

AESTRID
Te beginnen met Aestrid dus. De band uit Soest, Amersfoort, Utrecht en contreien levert alweer het vierde album af. Bo Menning is nog steeds de creatieve spil waar het allemaal om draait, tegenwoordig geflankeerd door topproducer JJJ Sielcken en Ray Murphy, die ook in Coppersky de stokken beroert. Onlangs liet Aestrid op deze site het heerlijk schurende, noisy en onderhuidse Chinook los. Wat een melancholische teaser inderdaad en dus staan we al even op de banken voor Silver.

Na EKKO doet Aestrid in ieder geval nog clubshows in Mezz (Breda 11-12), Muziekgieterij (Maastricht, 13-12) en OT301 (Amsterdam 26-01-17). Woensdag 5 oktober ben je dus in EKKO.

Mozes and the Firstborn, foto: Nick Helderman

Mozes and the Firstborn, foto: Nick Helderman

MOZES AND THE FIRSTBORN
Mozes and the Firstborn liet voor de release van Great Pile Of Nothing al meerdere teasers los, waaronder een ferme slowburner die Crawl getiteld is. De catchy indie garagerock van de Eindhovenaren komt in verscheidene vormen, zette ons nog even op het verkeerde been, om via het titelnummer, All Will Fall To Waste, Crawl en die presentatie helemaal in te dalen. De jongens gaven op Vlieland (ITGWO) een puike vertolking van die plaat, waarmee ze het bospodium en frontman Melle volledig op de kop zetten. ‘Langzaam op gang komen en dan heerlijk meeslepen’, omschreven we eerder en dat is precies het recept dat voor ons altijd werkt.

Het lange wachten was al even verzacht met de Power Ranger EP, waarna tweede album ‘Great Pile of Nothing’ op 2 september bij Top Notch en Burger Records (cassette) verscheen. In EKKO zijn de psychende Belgen van Robbing Millions als openingsact gestrikt. Zo ben je zaterdag 8 oktober alweer in EKKO.

VRIJKAARTEN?!
Wacht even dude, je zei iets over kaarten?! Waarheid, 2×2 per show zelfs. Dat zit zo:
– Vertel ons wat Aestrid en Mozes ATF volgens jou gemeen hebben
– Stuur dat uiterlijk zondag 02-10 naar contact@nmth.nl

En dan zien we je volgende week tweemaal aan de Bemuurde Weerd.Deel dit artikel