Aestrid, foto: Gertjan van der Loo

Aestrid, foto: Gertjan van der Loo

“In the summertime… Johnny Walker came, nothing stayed the same.” Aestrid pakt het staartje van de zomer beet met een verdraaid intense herfstachtige track. Chinook betekent het eerste geluid van het aanstaande vijfde album van de band uit Soest en Utrecht. Silver komt woensdag 5 oktober uit en wordt die avond gepresenteerd in EKKO in Utrecht.

Aestrid is een band die lange tijd onder het maaiveld leek te opereren, ondertussen stiekem beter en beter werd, en sinds 2011 al drie sterke albums afleverde. Na No Map Or Address (2014) volgt nu Silver. De vijfde langspeler is in 10 dagen opgenomen door engineers Sonne Scheermakers (bekend van The Badger and the Bass) en Robin van Saaze (a.k.a. Robbing Banks). In een leegstaand industrieel pand in Zeist probeerden zij de setup van de vorige plaatopnames in Canada te benaderen. Doel was om alles in één grote ruimte te spelen en op te nemen. Zo werd een tiental nummers in hele takes vastgelegd op een 16-sporen Tascam tape-recorder.

‘Chinook’ is in ieder geval een bijzonder smakelijke voorproef van het nieuwe Aestrid album. Noisy, stuwend en dan die typerende uithalen van frontman Bo Menning. Mogen we hier een snufje Placebo noteren? Zeker wel, uit de intensere beginfase van Brian Molko en co dan. We kijken uit naar meer en boeken vast een ticket voor die thuiswedstrijd in EKKO.

Meer livedata onder de embed:

Shows:
05.10.2016 | EKKO – Utrecht
29.10.2016 | DOOR – Dordrecht
11.12.2016 | Mezz – Breda
13.12.2016 | Muziekgieterij – Maastricht
26.01.2017 | OT301 – AmsterdamDeel dit artikel