Birth of joy hands downWe worden hier dus om de oren geslagen met de ene na de andere nieuwe ROCKtrack. En ditmaal met twee vette clips erbij. De Nederlandse psychrock ’n roll-band Birth Of Joy warmt op voor dat nieuwe album Get Well en heeft er vandaag vast een balletclip bij?! Ballet ja, de nieuwe single Hands Down komt met een rock-n-roll-ballet video, het betreft namelijk ‘de misschien wel meest dansbare Birth of Joy song ooit’. Opgenomen in de fraaie ambiance van de Leidsche Schouwburg.

Vijfde album Get Well komt 26 februari uit op Suburban Records en wereldwijd via SPV/Long Branch Records. Eerder hoorde je al You Got Me Howling! Releasepartyfissa in beide thuissteden: in Gebr. De Nobel, Leiden (op 25-2) en Metropool, Hengelo (27-2). Daartussen zie je de band (26-2 dus) ook in Doornroosje, Nijmegen aan het werk en daarna gaat de tournee pas echt goed los.

Meer goed beeld en nieuws komt van de zuiderburen. The Sore Losers heeft namelijk ook zojuist een nieuwe clip afgeleverd. Cherry Cherry is meteen de eerste single, die we van het derde studioalbum Skydogs te horen krijgen! Fakkin lekkere rock ’n roll-track ook. Plus een video met Marisa Papen, die volgens diverse bronnen ‘het heetste is wat België op Instagram te bieden heeft’. Verdikkeme en die danst dus gewoon in de video van The Sore Losers?! Yup, nu ja: ‘beweegt’ door de clip, maar we tekenen ervoor. “She’s Got It” indeed.

Op 18 maart brengt Excelsior Recordings die derde langspeler uit en ook daarbij horen meerdere presentatiemomenten: op 15 april stellen The Sore Losers hun nieuwe album live voor in de AB in Brussel en op 20 april in Bitterzoet te Amsterdam. De plaat is in november opgenomen in Berlijn met de Amerikaanse producer Dave Cobb, naar verluidt bekend als “Nashville’s Rick Rubin” en in Europa vooral bekend om zijn werk met Rival Sons.

The Sore LosersDeel dit artikel