Birth of JoyZelfs een grote stroomstoring in Utrecht kan Birth Of Joy niet tegenhouden… dus hier is de nieuwe clip van You Got Me Howling! Hoewel nieuw, de video is behoorlijk retro met fraai behang en bakelieten telefoons. De single is meteen het eerste geluid van hun nieuwe album Get Well. Het psychedelische rock ’n roll-trio brengt die langspeler op 26 februari uit via Suburban Records in Benelux en wereldwijd via SPV/Long Branch Records.

Wat is er verder bekend van dat vijfde studio-album? Nu dat het in twaalf dagen met Joris Wolff achter de knoppen in studio The Church is opgenomen. De mannen beloven ‘een typisch BOJ-album met veel referenties naar de jaren ’70 en nóg meer psych-, punk- en prog-invloeden’.

Paradiso, Noorderslag en clubtour

En Birth Of Joy zou Birth Of Joy niet zijn, als er vervolgens niet knetterhard getourd zou worden. Voor de tourbus weer volgegooid kan worden, doen ze eerst nog even doodleuk de grootste clubshow in hun bestaan. Met de zeer psychedelische vrienden van PAUW spelen ze 20 december in de grote zaal van Paradiso. Daarna zie je de band op 16 januari ook op Noorderslag.

Alle data hieronder, inclusief een dubbele releaseparty in Gebr. De Nobel (25 februari) en in Metropool te Hengelo (27 februari). Daar doen de Amsterdamse psychblues-jongens van Breaking Levees mee. Een deel van de clubtour wordt ondersteund door Haagse psychers The Womb en het Amsterdamse The Mysterons.

Birth Of Joy live:
DEC 20: NL – Amsterdam, Paradiso – Main Hall ^
JAN 16: NL – Groningen, Noorderslag
FEB 25: NL – Leiden, Gebr. De Nobel – Releaseparty º
FEB 26: NL – Nijmegen, Doornroosje *
FEB 27: NL – Hengelo, Metropool – Releaseparty º
FEB 28: NL – Rotterdam, Rotown
MAR 03: NL – Goes, ’t Beest ¤
MAR 04: NL – Leeuwarden, Asteriks XL ¤
MAR 05: NL – Venlo, Grenswerk ^^
MAR 06: NL – Zeewolde, Where The Wild Things Are Festival
MAR 10: NL – Utrecht, Tivoli *
MAR 11: NL – Groningen, Vera *
MAR 12: NL – Deventer, Burgerweeshuis *

^ w/ Pauw
º w/ Breaking Levees
* w/ The Mysterons
¤ w/ The Womb
^ w/ zZzDeel dit artikel