Hun releaseshow in Gigant vorige week vrijdag is helaas van de baan om overduidelijke redenen, maar Dr.  Futz liet zich niet bij de pakken neerzitten. Onder het mom van energie zoeken in het zelf-isolement, laat dit Apeldoornse powertrio met nieuwe ep Kickin’ the Can een raggende mix van stonerrock en postpunk horen. Eentje die lekker binnenkomt als een dubbele espresso op de maandagochtend. Dat de band, bestaande gitarist Clemens, bassist en zanger Robin van Westerlaak en drummer Wessel van Maanen door vele bands beïnvloed is duidelijk terug te horen. Flarden Kyuss, Dead Kennedy’s, Queens of the Stone Age komen samen in de 22-minutentellende ep. 

Zo vlammen de opgefokte punktracks als Billy en het titelnummer vernuftig langs, bijgestaan door een prima productie, vlotte ritmes en rammelende gitaren. Logan pakt het dan weer heel anders aan, met een lange solosectie, melodieuze stonerriffjes en meer aandacht voor opbouw. Een duidelijk hoogtepunt dat gisteren nog in ons Bruut Nationaal Product terechtkwam. Bon Chef begint dan weer langzaam en onheilspellend, maar ontpopt zich tot de meest hyperactieve track van de plaat zonder een zekere catchiness uit het oog te verliezen. Kortom, Kickin’ the Can is een goede stroomstoot om je weekend even wat pit te geven. Check ook hun livesessie voor Frequenzy, waarbij ze Out, Billy en Logan opvoerden:

Kickin’ the Can is uitgebracht op 27 maart en te beluisteren via Spotify hieronder. Blijf op de hoogte van Dr. Futz via Facebook.

 Deel dit artikel