doomstadDoomstad keert terug en dan weet je het wel… De vierde editie gaat in mei inderdaad weer vele kanten op en wel volgens het adagium dat ‘de Domstad nog wel wat rauwe energie en hellevuur kan gebruiken’. Het brandmerk voor muziek van het loodzware en pikdonkere soort brengt je ditmaal het drone metal en experimentele Amerikaanse duo Wrekmeister Harmonies, de inktzwarte black metal van het Belgische Wiegedood (uit de peilloze diepten van het Church Of Ra-collectief) en de nieuwe atmosferische black metalgroep uit eigen Domstad: Verval. Doomstad #4 vindt plaats op donderdag 17 mei in EKKO.

>>> FB-event Doomstad #4 <<<

WIEGEDOOD
Wiegedood stond al op onze wensenlijst sinds debuutalbum ‘De Doden Hebben Het Goed’. Toen (in 2015) bestond Doomstad nog niet eens! Waarom? Omdat black metal bands van dit niveau dun gezaaid zijn. De bands van het Vlaamse Church of Ra (onder andere AmenRa en Oathbreaker) blijken keer op keer van wereldklasse te zijn. Wiegedood komt in april met een nieuwe plaat, waarvan we uit mogen gaan dat deze weer snoeihard en gitzwart is.

Tweede album ‘De Doden Hebben Het Goed II’ van begin 2017:

WREKMEISTER HARMONIES
De experimenteerdrift van JR Robinson is onnavolgbaar. Op elke plaat die hij met zijn Wrekmeister Harmonies uitbrengt, horen we een ander geluid. Waar ze op de laatste langspelers vooral een groots geluid creëerden, kent het nieuwe The Alone Rush vooral intieme intensiteit. En misschien snijdt dat nog wel dieper dan de bombastische postrock en doom van voorheen. Godspeed You! Black Emperor is uitgesproken fan en Thor Harris (de weergaloze percussionist van Swans) speelt als special guest mee op het album (niet live deze tour)!

The Alone Rush komt 13 april uit via Thrill Jockey en de eerste single is net uit:

VERVAL
Ook in de Domstad zelf ontstaat er zo nu en dan een band die ons direct bij de lurven pakt. Verval is het nieuwste black metal-project uit Utrecht, maar het duo Ruben Schmidt/Wessel Damiaen zijn oude bekenden (van onder meer Laster, Nevel, White Oak en Apotelesma). Op debuutplaat Wederkeer staan drie langzaam opbouwende atmosferische black metal tracks, die ze op Doomstad voor het eerst live zullen uitvoeren!

We stelden de groep onlangs al op NMTH aan je voor (lees hier meer), evenals de eerste track Uit As Herrezen:

Artwork door Bob Mollema.Deel dit artikel