Verval

Verval - Wederkeer (Oil on canvas, Jeff Grimal, 2016)

Verval – Wederkeer (Oil on canvas, Jeff Grimal, 2016)

Gruwelijke introductietijd: Verval is een nieuwe band uit Utrecht. De groep, of het duo eigenlijk, opereert in de atmosferische black metal-hoek en ze stellen zich meteen op niet mis te verstane wijze voor. Je maakt kennis met Verval dankzij een heerlijke lange, dromerige, etherische en bij vlagen gepast brute eerste track. ‘Uit As Herrezen’ is ook meteen de eerste song en opener van het debuutalbum Wederkeer. Die eerste langspeler komt op 26 februari uit bij het Canadese label Tour de Garde en je hoort nu vast het eerste geluid op NMTH.

Je zou kunnen zeggen dat we Verval kennen uit (of dat ze komen bovendrijven uit) de scene rond het eveneens Utrechtse Laster, sterker: zanger/multi-instrumentalist Wessel Damiaen (Reijman) vervult die rol ook bij Laster en andere projecten als Nevel en Willoos. Partner in blackened crime Ruben Schmidt (aka Vuygh) heeft ook een indruwekkend metal-cv en wel als (lead-)gitarist in onder meer Apotelesma en Iron Harvest. En in White Oak en Sea Of Trees, twee Utrechtse (atmosferische) black metalbands, waarin beide heren respectievelijk gitaar en drums beroerden.

Terug naar Verval: Je kunt debuutalbum Wederkeer op 26 januari verwachten en vast bestellen, bijvoorbeeld via de Bandcamp-site hieronder. De naar onze mening zeer geslaagde albumhoes is gemaakt door Jeff Grimal van de Franse extreme metalband The Great Old Ones en hiernaast te bewonderen. Het heeft er alle schijn van dat we Verval binnen afzienbare tijd op het podium mogen verwelkomen, maar dat is nog enigszins in nevelen gehuld.Deel dit artikel