Artwork door Rutger van Aken

En weer door, na twee uiterst dikke post-corona edities van Doomstad, met o.a. Throwing Bricks, Pothamus en Alkerdeel, maken we alweer de volgende tiende editie van dit EKKO x NMTH feestje bekend vandaag! Op zaterdag 29 oktober is EKKO weer het toevluchtsoord voor de heavy muziekliefhebber, want dan zie je Roadburn-act Midwife samen met de Italiaanse folklore noisers van Mai Mai Mai evenals Nederlandse luitist Jozef van Wissem. Tickets zijn nu te scoren via EKKO.nl!

Midwife
Midwife is het project van multi-instrumentalist Madeline Johnston. Afgelopen april was Midwife al te aanschouwen op Roadburn en het misstaat dan ook zeker niet op Doomstad in oktober! Verwacht duistere, experimentele electro die verschillende elementen uit de heavy muziek op geheel eigen wijze samenbrengt:

Mai Mai Mai
Een erg bijzonder project gevestigd in Italië. Mai Mai Mai is het geesteskind van muzikant Toni Cutrone, waarmee hij Italiaanse en Mediterraanse folklore op prachtige wijze in meditatieve, transcendentale composities verwerkt:
Jozef van Wissem
Jozef is al jaren een begrip in de muziekwereld, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. De in Brooklyn gevestigde, maar van Nederlandse origine muzikant werkt regelmatig samen met regisseur Jim Jarmusch, en werd in 2013 bekroond met een award in Cannes voor de soundtrack van het moderne vampierendrama Only Lovers Left Alive. Zijn soloplaten als luitist zijn niet alleen bloedmooi maar ook indringend en intens. Mag je niet missen dus:
Doomstad #10 met Midwife, Mai Mai Mai en Jozef van Wissem vindt plaats in EKKO, Utrecht op zaterdag 29 oktober. Tickets kosten 16euro exclusief servicekosten en zijn verkrijgbaar via deze link, check ook het FB-event voor meer info.  Deel dit artikel