Rocco Ostermann van Donnerwetter

Rocco Ostermann van Donnerwetter

De Gelderse rockband Donnerwetter gaat voor het wereldrecord meeste concerten in 24 uur. De groep doet dat niet eens als onderdeel van de Popronde, maar als opwarmer voor het dit najaar weer rondreizende bandcircus. Op zondag 6 september wil Donnerwetter elf optredens in elf steden geven onder de noemer ‘The 24 hour World Record Tour’. Het record staat nu nog op tien optredens. “Het is meteen een mooie gelegenheid om ons serieus voor te bereiden op de Popronde en de plaatopnames een week later”, verklaart frontman Rocco Ostermann.

De rauwe avant-garde en bluesrockgroep uit Nijmegen en de Achterhoek komt niet helemaal uit de lucht vallen: In 2013 stonden ze al op de Zwarte Cross, in 2014 kwam het eerste album uit en dit jaar zijn ze geselecteerd voor de Popronde (voor Popronde Nijmegen en Eindhoven zijn ze al geboekt) en staan ze op onder meer Valkhof Festival en (dit weekend) Pedro Pico Pop. Verder ken je gitarist Wout Kemkens en Rocco Ostermann (zang/gitaar) al uit Shaking Godspeed. Het kwartet wordt gecompleteerd door Mike Visser (drums) en Matthijs Stronks (toetsen).

Terug naar de muzikale elfstedentocht op 6 september waar jij bij kunt zijn! Vijftig fans krijgen van Donnerwetter de mogelijkheid om alle optredens bij te wonen. De gelukkigen volgen de bandcamper in een partybus naar elke show en ontvangen na de elfde show een tourshirt van die dag. Opgeven doe je via www.donnerwetterband.com. Ostermann: “We nemen een huisarts mee om de veiligheid van ons en deze andere vijftig topsporters te waarborgen.” Het is niet bekend of de partybus een biertap aan boord heeft, maar NMTH acht dit zeer waarschijnlijk.Deel dit artikel