garagerockWe mochten dus een garageshow van Drive Like Maria weggeven. Super natuurlijk, maar ook een hele opgave want we kregen toch een partij inzendingen binnen. En hele toffe bovendien. Een korte bloemlezing leest als volgt: De dakpannen moesten toch opnieuw gerangschikt worden, mensen waren al verliefd sinds het debuut Elmwood en het was hoogt tijd voor een Belgische doorbraak, optreden in een schuur met vee is een hele ervaring, een kennis heet Maria (‘die zich op voorhand excuseert voor haar afwezigheid wegens een begrafenis met aansluitende koffietafel’), ‘We gaan verhuizen dus ruzie met de buren maakt nu niet meer uit!’ tot de aanprijzing van een donker krocht: ‘ideaal voor die rauwe rock (en het licht dat weerkaatst op Nitzans glitterbloes als ze weer op de grond ligt te soleren op Black Horses).’

We hebben genoten, dank voor de vele inzendingen dus. Drive Like Maria speelt uiteindelijk op 12 april in Leiderdorp bij Marijtje thuis. Zij wil de band “heel graag in onze garage horen omdat het de allertofste aanleiding is om deze versneld op te ruimen en in te richten als oefenruimte voor onze 4 zoons!” Dat is inderdaad een lovenswaardige aanleiding. Marijtje, gefeliciteerd!

Op Paaspop zagen we de Nederlands-Belgische (stoner)rockers weer een ronkende show met veel decibellen op de planken leggen, maar ze beloven het in Leiderdorp toch een tikje intiemer aan te pakken. Sowieso, want het betreft een besloten show.

Toetje: jongste single Keeps Me Going, voorbode van een drieluik waar je hier meer over leest.Deel dit artikel